Igor Petrík Správy

Vynovený zimný štadión v Žiline: Čo všetko pribudlo a koľko to stálo

Odovzdaním do užívania žilinskému hokeju a verejnosti boli zavŕšené rekonštrukčné práce na žilinskom zimnom štadióne, ktoré prebiehali od leta a stáli vyše jedného milióna eur. Pozrite si, čo všetko sa na štadióne vynovilo a koľko to stálo.

Ilustračný obrázok k článku Vynovený zimný štadión v Žiline: Čo všetko pribudlo a koľko to stálo
Zdroj: Dnes24.sk

Rozsiahle rekonštrukčné práce, ktoré na zimnom štadióne v Žiline prebiehali od júna tohto roka, boli zavŕšené minulý týždeň v pondelok (16.11.) Zrekonštruovaný štadión odovzdalo do užívania žilinským hokejistom a verejnosti vedenie mesta. Sumu vo výške 1 010 000 eur na opravu štadióna získalo mesto od vlády SR na jej výjazdovom októbrovom rokovaní v Žiline.

Pozrite si, aké rekonštrukčné práce prebiehali od júna na zimnom štadióne (aj s cenou):

174-tisíc eur s DPH: rekonštrukcia šatní pod južnou tribúnou starej haly (rekonštrukcie sociálnych zariadení šatní, namontovaná bola aj nová vzduchotechnika)

14 700 eur s DPH: nová vzduchotechnika vo wellness časti šatní hokejového A mužstva

30-tisíc eur s DPH: rekonštrukcia verejných WC v starej aj novej hale

31 500 eur s DPH: rekonštrukcia elektroinštalácie starej haly

173-tisíc eur s DPH: nové vetranie starej haly, v rámci ktorej sa osadili dve vzduchotechnické jednotky

70-tisíc eur s DPH: sanácia strechy starej haly (zosilnila sa oceľová konštrukcia, utesnenie styku zavesenej časti strechy a pevnej betónovej časti strechy, taktiež došlo k sanácii svetlíkov strechy)

59-tisíc eur s DPH (čistá údržba): náter strechy starej haly

40 700 eur s DPH (čistá údržba): sanácia fasády (odstránil sa zlý, až nebezpečný stav. Sanovala sa oceľová výstuž korodujúca až na povrchu prvkov, otĺkli uvoľnené omietky, zhotovili sa nové lokálne omietky a celá fasáda sa opatrila novým náterom)

142 700 eur s DPH: rekonštrukcia šatní v novej hale (navýšil sa počet šatní prestavbou priestoru a využitím chodby. Položili sa nové obklady, dlažby i nové zariadzovacie predmety)

26 500 eur s DPH (údržba): sanácia strechy novej (tréningovej) haly (sanovali sa časti strešného plášťa nekompatibilného s ostatnou časťou – výmena svetlíkov za plné sendvičové panely, sanovali sa žľaby strechy zabezpečujúce odvod dažďových vôd novou konštrukciou, ktorá by mala eliminovať vznik deformácií pri zamŕzaní vody v žľaboch).

73-tisíc eur s DPH: nové mantinely ľadovej plochy

107-tisíc eur s DPH (údržba): sanácia strojovne chladenia (predĺžila sa jej životnosť).

19-tisíc eur s DPH: nové ozvučenie starej haly

Foto: mesto Žilina

FOTO: Vynovený zimný štadión v Žiline
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM