Správy

Vynikajúca správa pre školy: Vďaka eurofondom sa vynovia laboratória a učebne

Vynikajúca správa pre 12 škôl nášho regiónu. Žilinskej župe sa podarilo získať investíciu z eurofondov na vynovenie učební a vytvorenie nových laboratórií v školách.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúca správa pre školy: Vďaka eurofondom sa vynovia laboratória a učebne
Zdroj: TASR

Spolu 12 škôl z Turca, Horného Považia, Oravy, Liptova a Kysúc si vynoví pre prax študentov vďaka projektom v rámci výzvy Moderná stredná škola Operačného programu Vzdelávanie svoje laboratóriá a odborné učebne za viac ako 1,7 mil. eur.

„Ide o obrovský úspech, ktorý prinesie významné efekty pri zvyšovaní úrovne vzdelávania stredoškolákov. Školy začnú financie čerpať v budúcom roku. Žilinský samosprávny kraj bude projekty spolufinancovať sumou viac ako 94 tisíc eur,“ uviedol riaditeľ Úradu ŽSK Pavol Holeštiak. V Turci sa obnovia učebne Spojenej školy v Turanoch, Gymnázia V. P. Tótha a Strednej priemyselnej školy v Martine; v Liptove Strednej odbornej školy (SOŠ) polytechnickej, Strednej zdravotníckej školy a Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši; v Hornom Považí SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Gymnázia Varšavská a Hlinská v Žiline; na Orave v Spojenej škole v Nižnej a Gymnáziu A. Bernoláka v Námestove a na Kysuciach v Gymnáziu Turzovka.

Žilinská župa má vo svojej správe 64 stredných škôl. Na generálnu obnovu a rekonštrukciu svojich vzdelávacích inštitúcií využila okrem svojho rozpočtu i možnosti eurofondov z regionálneho operačného programu, a to na 8 škôl.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM