Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Vyhliadkovú vežu na Dubni otvoria už o pár mesiacov: Radnica ale vyšla s dôležitou žiadosťou!

Práce na vyhliadkovej veži na Dubni budú v blízkej dobe ukončené. Zatiaľ ešte priestory vyhliadky nie sú prístupné verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vyhliadkovú vežu na Dubni otvoria už o pár mesiacov: Radnica ale vyšla s dôležitou žiadosťou!
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina začalo v jeseni 2017 s výstavbou Vyhliadkovej veže na Dubni. „V súčasnosti sa stavebné práce pomaly ukončujú, momentálne sa pracuje na úprave okolia,“ uviedla hovorkyňa žilinskej radnice Barbora Zigová.

„Verejnosti bude rozhľadňa prístupná až po vydaní kolaudačného rozhodnutia, predpokladáme že v marci tohto roka. Vzhľadom k tomu, že veža je stále staveniskom, vstup do jej priestorov i okolia je z bezpečnostného hľadiska zakázaný,“ upresnila hovorkyňa.

„Aj napriek tomu však dostávame upozornenia, že turisti tieto zákazy nerešpektujú. Hoci je stavenisko oplotené, ploty a bezpečnostné pásky ľudia odsúvajú a na vlastné riziko do týchto priestorov vstupujú. Chceli by sme Vás touto cestou vyzvať, aby ste nelikvidovali ochranné oplotenia a nevstupovali do priestorov staveniska, pretože ohrozujete vlastné zdravie. Zároveň prosíme o trpezlivosť, vyhliadková veža otvorí svoje brány už v marci a návštevníci si tak budú môcť bezpečne vychutnať neopakovateľné výhľady,“ doplnila Zigová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM