Soňa Vanovčanová Kultúra Správy Samospráva

Vyhliadková veža na Dubni už stojí: Pravdepodobný termín otvorenia vnútri! FOTO

Dodávateľ dokončil dostavbu vyhliadkovej veže na Dubni v riadnom termíne. Čaká sa už len na jej kolaudáciu.

Ilustračný obrázok k článku Vyhliadková veža na Dubni už stojí: Pravdepodobný termín otvorenia vnútri! FOTO
3
Galéria
Zdroj: HSF System SK

Vyhliadkovú vežu na Dubni dostavali v riadnom termíne. Momentálne mesto čaká na jej skolaudovanie a pre návštevníkov by mohla byť otvorená počas marca. Informoval o tom Lukáš Klapil zo spoločnosti Crest Communications Ostrava.

Podľa Klapila prebiehala výstavba tridsaťmetrovej rozhľadne bez väčších komplikácií. Žilinská stavebná spoločnosť HSF System SK dokončila jej stavbu v termíne a v rámci rozsahu dodávky diela. „Väčšie komplikácie s výstavbou sme riešiť nemuseli. Trochu náročnejší bol prístup do horského terénu, s ktorým sme sa museli vyrovnať. S tým súvisela logistika projektu, materiálové i personálne zabezpečenie," uviedol Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK.

Vo februári čaká rozhľadňu kolaudácia objektu. Návštevníci sa na vežu prvýkrát pozrú pravdepodobne v marci. Mesto Žilina plánuje taktiež slávnostné otvorenie.

Projekt bol financovaný z rozpočtu OOCR Malá Fatra a z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby. Rozhľadňu navrhli architekti Ladislav Vikartovský a Gábor Nagy zo spoločnosti FKF Design.

„Som rád, že sme sa vybrali cestou verejnej architektonickej súťaže a že bol o ňu taký záujem. Verím, že výstavbou tejto vyhliadkovej veže sa nám podarí poskytnúť Žilinčanom a návštevníkom regiónu nový priestor pre oddych a relax, pretože Dubeň má potenciál byť parkovým lesom celomestského významu," skonštatoval žilinský primátor Igor Choma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM