Iveta Hrabovská Kultúra

Vrátime sa v čase: Na Vodnom diele bude 2. svetová vojna

25.8.2012 sa na Žilinskej priehrade vrátime v čase. Ponorkový klub Žilina predvedie s pomocou obrích modelov lodí, lietadiel a ponoriek bitku o Atlantik z II. svetovej vojny.

Pre deti a odvážlivcov[/si­ze][/color]

Program začne už od 9.00 hod, kedy si na svoje prídu najmä deti. Pripravené sú pre nich Rybárske preteky a jazda na detských štvorkolkách, či motorových člnoch. V rámci sprievodného programu si organizátori pripravili aj jazdu s modelmi lodí a modelom tanku. Svoje sily si zmerajú juniori v pretekoch na jachtách a k dispozícii bude aj jazda na kolese za motorovým člnom. Pre dobrodružné typy bude možnosť vyhliadkových letov vrtuľníkom.

Míny a pyrotechnika [/size][/color]

Hlavný program začne od 14.00 hod. Organizátori si pripravili pre návštevníkov nový scenár, kde nebudú chýbať horiace, vybuchujúce a potápajúce lode, vodné míny a k tomu pôsobivá, hudba sprievodné slovo a dobové uniformy. Súboj ponoriek a lodí na Žilinskej priehrade podporí pyrotechnika a lietadlá.

Prepad letiska[/size][/co­lor]

Po prvý krát sa v programe predstavia vojaci 5. pluku špeciálneho určenia, ktorí predvedú bojové techniky. Novinkou bude aj Letecká Bitka o Britániu, kedy uvidíme simulované prepadnutie letiska v Duxforde.

Viac informácii o podujatí nájdete[link=http://www­.randa.sk/ponor­kovy-klub/] TU[/link]

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/av1V7SfG­I4k[/youtube]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM