Adela Fruckova Samospráva

Vracajú sa do práce: Žilinská nemocnica obsadila štvrtinu voľných pracovných miest

Žilinská nemocnica kritickú situáciu spojenú s hromadným odchodom zdravotných sestier snaží riešiť a vyjsť v ústrety ich požiadavkám. Chýba však ešte viac ako osemdesiat sestier.

Ilustračný obrázok k článku Vracajú sa do práce: Žilinská nemocnica obsadila štvrtinu voľných pracovných miest
Zdroj: TASR

Do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa k dnešnému dňu vrátilo späť do práce 49 sestier. Nemocnica naďalej eviduje viac ako 80 voľných pracovných miest. Na tieto pozície môžu byť sestry a pôrodné asistentky, ktoré k 31. januáru 2016 podali výpoveď, prijaté.

Nad nemocnicou ostáva visieť závažný otáznik

Predstavitelia Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek na dnešné rokovanie s vedením nemocnice v súvislosti s nástupom sestier do práce neprišli. Termín stretnutia vedenie nemocnice stanovilo na základe výzvy združenia. „Sme otvorení rokovaniu s každou sestrou o jej návrate a pracovných podmienkach osobitne,“ prízvukuje riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga. Odborové združenie požaduje návrat všetkých sestier a pôrodných asistentiek, čo však už v súčasnosti nie je možné.

Niektoré zo sestier vystupujú z odborového združenia

„Nemocnica počas januára a februára prijala 24 nových sestier, aby zachovala zdravotnú starostlivosť o pacienta. Do konca februára a počas marca nastúpia ďalšie nové sestry. Nemocnica k dnešnému dňu eviduje aj 14 žiadostí sestier o vystúpenie z odborového združenia,“ informuje nemocnica.

Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM