Rôzne

Vozidlá, na aké bežne len tak nenarazíte: Po Žiline opäť jazdia Google autá!

Po slovenských cestách začali opäť jazdiť špeciálne Street View autá. V týchto dňoch ich môžete stretnúť v Žiline. Nášmu čitateľovi sa podarilo zachytiť jedno z áut na sídlisku Vlčince.

Ilustračný obrázok k článku Vozidlá, na aké bežne len tak nenarazíte: Po Žiline opäť jazdia Google autá!
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline môžeme v týchto dňoch opäť na vlastné oči zahliadnuť naozaj špeciálne vozidlá. Do mesta sa totiž vrátili Google autá. Tie zavítajú aj do ďalších slovenských miest. Nášmu čitateľovi sa podarilo toto špeciálne „vozítko“ zachytiť na jedom zo žilinských sídlisk. „Na fotkách som ich videl už niekoľkokrát, ale vidieť ich naživo je zaujímavé. Chcel by som sa v takom aute odviesť a vyskúšať, ako to snímanie okolia funguje,“ povedal Michal- čitateľ Žilina24.

Cieľom je aktualizovať snímky Street View na Mapách Google, ako aj fotografovať ďalšie významné lokality, ktoré ešte doteraz neboli nasnímané. Informoval o tom Pavel Ďurík zo spoločnosti Grayling Slovakia. Okrem verejne dostupných ciest by Google chcel zachytiť aj miesta záujmu na základe žiadostí miestnych inštitúcií, s využitím Street View batohu, tzv. Trekkera.

„Slovenskí používatelia môžu dnes vďaka Street View virtuálne navštíviť množstvo destinácií, vrátane kultúrne a historicky významných lokalít, či turisticky zaujímavých miest a prírodných krás, ako sú napríklad aj unikátne slovenské jaskyne,„ hovorí Jarda Bengl, produktový manažér Googlu a dodáva: „Keďže infraštruktúra sa neustále vyvíja, veríme, že vďaka aktualizácii Street View snímok umožníme používateľom a návštevníkom Slovenska ešte lepšiu orientáciu a poskytneme im inšpiráciu pri výletoch a dovolenkách.“

zdroj: Žilina24/webnoviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM