Kultúra

Voľné dni v našom meste? Neseďte doma a vyberte si z víkendovej ponuky!

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Máme pre vás tipy, kam vyraziť a zahnať nudu.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni v našom meste? Neseďte doma a vyberte si z víkendovej ponuky!
Zdroj: Dnes24.sk

Protikorupčný festival

10.05.14/ 09:00–17:00/Stanica Žilina-Záriečie, Dom odborov Žilina

Viac o festivale sa dočítate TU.

Míľa pre mamu 2014

15:00–18:00/10.05.14/ lesopark Chrasť, Žilina

Pozývame všetky rodiny s deťmi na zábavno-súťažné popoludnie. Pripravili sme pre Vás maľovanie na tvár, fotenie s maskotom a rôzne súťaže. Vstup je zdarma.

Maľované na skle

10.05.2014 , Sobota, 19:00/Žilina, Mestské divadlo

Ľudia chcú milovať svojich hrdinov a zároveň sa z nich smiať. Juraj Jánošík je najznámejším predstaviteľom zbojníka nášho regiónu, z ktorého sa stal postupom času mýtus. Ľudová slovesnosť a neskôr umenie vytvorili z Jánošíka heroickú umeleckú postavu. Kultový muzikál o najznámejšom slovenskom hrdinovi, známy z dlhoročného účinkovania na doskách SND, prišiel do Jánošíkovho rodného kraja. Žilinská inscenácia ponúka bigbítovú úpravu klasického muzikálu v hudobnej úprave Pavla Cabadaja, kde Jánošíka hrá frontman skupiny Arzén Jaroslav Gažo.

Krst DVD kauza Cervanová

10.05.2014 , Sobota, 16:30/ Žilina, Artforum

Známy český herec Jan Kraus v sobotu 10.mája 2014 o 16:30 v žilinskom kníhkupectve Artforum uvedie do života DVD s novým filmom slovenského režiséra Roberta Kirchhoffa Kauza Cervanová, ktorý získal na slovenských aj medzinárodných filmových festivaloch viacero významných ocenení. DVD okrem samotného dokumentárneho filmu obsahuje aj špeciálny 40-minútový bonus, v ktorom režisér Robert Kirchhoff odkrýva dosiaľ nezverejnené stránky zo súdnych spisov a archívov Štátnej bezpečnosti, opisuje, ako chodili hlásenia o kauze na stôl priamo prezidentovi Husákovi, či kto boli osoby, čo dozorovali prípad a aké kariérne postupy za to zožali. Zverejnil aj rozhovory s rodinnými príslušníkmi odsúdených, ich priame svedectvá o tyranii v komunistickom väzení a na koniec krátkeho filmu odpovedá aj na otázku, či má predstavu o tom, aké pozadie mal v skutočnosti tento prípad a kto za ním mohol stáť.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM