Jozef Legéň Rôzne

Vodný svet v Rajeckých Tepliciach sa rozširuje: Vonkajší areál otvoria v lete

Do júna 2013 by mali prebiehať vo Vodnom svete Aphrodite v Rajeckých Tepliciach rozsiahla výstavba. Vďaka finančným prostriedkom z operačných programov, návštevníci už počas leta budú môcť využiť nové bazény a oddychové plochy.

Ilustračný obrázok k článku Vodný svet v Rajeckých Tepliciach sa rozširuje: Vonkajší areál otvoria v lete

Do komplexu Vodný svet kúpeľov Aphrodite v Rajeckých Tepliciach pribudne po dobudovaní areálu dvoch vonkajších termálnych bazénov 740 metrov štvorcových (m2) vodnej a viac ako 3000 m2 oddychovej plochy. Informoval viceprezident Slovenských liečebných kúpeľov, a.s. Rajecké Teplice Zdenko Miškolci.

Areál vonkajších bazénov vybudujú podľa neho aj vďaka finančným prostriedkom z Operačného programu Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast v rámci zmluvne viazaných projektov vo výške 500.000 eur, pričom celková investícia je 3 milióny eur. „Pri vytváraní koncepcie vonkajšieho Vodného sveta sme sa inšpirovali aj v zahraničí, najmä v krajinách s rozvinutou tradíciou kúpeľníctva,“ uviedol Miškolci.

Dva vonkajšie termálne bazény spustili v kúpeľoch Aphrodite do prevádzky v októbri 2012. Oficiálne otvorenie vonkajšieho areálu Vodného sveta je naplánované na jún 2013, dodal Miškolci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM