Jozef Legéň Krimi

Vodič auta (52) sa druhýkrát narodil: Na priecestí do neho vpálil vlak!

Včera došlo na železničnom priecestí v obci Podvysoká, okres Čadca, k dopravnej nehode. Muž nerešpektoval signalizáciu na priecestí, vošiel naň a prichádzajúci vlak do neho z boku narazil.

Ilustračný obrázok k článku Vodič auta (52) sa druhýkrát narodil: Na priecestí do neho vpálil vlak!
Zdroj: Policajný zbor SR

52-ročný vodič riadil osobné motorové vozidlo Citroën po ceste druhej triedy v smere od mesta Turzovka do obce Staškov, okres Čadca.

„Pri prejazde priameho úseku cesty s riadeným železničným priecestím nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla a situácii v cestnej premávke, prehliadol aktívne priecestné zabezpečovacie zariadenie (červené prerušované svetlá so zvukovým znamením) a vošiel na priecestie," informoval hovorca krajskej polície v Žiline Radko Moravčík.

V tom istom čase sa z jeho ľavej strany rútil od čadce na Turzovku vlak s 55-ročným rušňovodičom, ktorý napriek brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť a narazil do motorového vozidla. Auto bolo odrazené mimo cestu vpravo, kde narazilo do závor a ostalo stáť mimo železničnej trate i vozovky.
„K zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodiča a rušňovodiča zistený nebol. Pri dopravnej nehode vznikla predbežná škoda vo výške 26 000.-€,“ dodal Moravčík.

vlak_naraz_auto
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM