Hokej

Vo Zvolene to vlkom sypalo: Už druhýkrát nás podržal brankár Mikoláš!

Žilinským hokejistom azda svitá na lepšie časy. Vo Zvolene, proti favoritovi súboja, sa vlci vytiahli a vezú si domov cenné víťazstvo. Asistent trénera Žiliny Groma vyzdvihol výkon mladého brankára Žiliny, ktorý naše mužstvo už druhýkrát podržal.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene to vlkom sypalo: Už druhýkrát nás podržal brankár Mikoláš!
Zdroj: TASR

HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 3:5 (1:1, 1:2, 1:2))

Góly: 3. Chovan, 30. Síkela, 58. Chovan – 5. Varga, 21. Klouda, 38. Ostrčil, 55. Linet, 59. Tomas. Rozhodcovia J. Konc – Snášel, Tornay, vylúčení 2:3, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 1030 divákov.

Až osem hráčov základnej zostavy, ktorí chýbali trénerovi Šuplerovi, neveštilo nič dobré, aj keď Zvolenčania nastúpili proti poslednému mužstvu tabuľky. Úvod sa im však vydaril, napriek oslabeniu v 3. min využil Chovan hrúbku hostí a samostatný nájazd po perfektnej nahrávke od P. Zuzina premenil suverénne na úvodný gól. Netrvalo však dlho, len necelé dve minúty, a Žilinčaia vyrovnali. V 5. min po strele Šterbáka stihol Šimko strelu vyraziť, no po ďalšej Vargovej už kapituloval. Zvolenčanom útočná chuť nechýbala, šťastie skúšali postupne P. Zuzin, Chovan i Síkela, doplácali však na menšiu presnosť, alebo zakročil Mikoláš. Najväčšiu možnosť spálil v 16. min Urgas a aj on pred bezmocným brankárom Žiliny zlyhal. Vzápätí trafil Srnka žŕdku a bolo otázne, dokedy hostia ubránia prijateľný priebežný stav. Brankár Zvolenčanov Šimko veľa práce nemal, vyskúšal ho síce Buc, no len spôsobom, aby sa trochu zohrial.

Žŕdka bola predzvesť gólu…

Začiatok druhej tretiny bol v znamení rýchleho gólu Kloudu v 21. min, keď puk posunutý od Buca šikovne stočil medzi betóny Mikoláša. Domáci si drobnú traumu preniesli aj na nevydarenú následnú presilovku, v ďalšej však už precitli a naopak, od Žilinčanov sa šťastie odklonilo. V 30. min tancujúci puk po strele od Síkelu napokon padol za chrbát Mikoláša do siete, navyše v 34. min mohol ďalší gól ‚rytierov‘ pri lepšej muške pridať Ľ. Zuzin. Činili sa aj hostia, v 37. min trafil Dlouhý hornú žŕdku a bola to akási predzvesť ich gólu, ktorý si v 38. min pripísal Ostrčil.

Dramatický záver, videorozhodca i trestné strieľanie

Tretia tretina bola v znamení úsilia domácich zrovnať skóre, o tlaku sa dalo hovoriť ťažko, šance neprichádzali. Dramatický záver slabú divácku kulisu prebudil a aj výrazne schladil. Dorážka Lineta v 55. min po strele Rúfusa už bolo ťažko stráviteľné sústo pre domácich a v tejto sezóne tretíkrát so Žilinou prehrali. V 58. min svitla nádej, videorozhodca posúdzoval situáciu a gól Chovana, keď vycvičil blafákom Mikoláša, uznal. Výsledkový rébus vzápätí vyriešil Tomas, v dokonalom sóle prekonal Šimka a rozhodol definitívne o troch bodoch pre Žilinčanov, a to mal v 60. min Síkela ešte možnosť trestného strieľania za hodenú hokejku od brankára Mikoláša.

Hlasy po zápase 25. kola extraligy Zvolen – Žilina (3:5)

Július Šupler, tréner Zvolena: „Na maródku sa nevyhovárame, pretože všetci hráči, čo nastúpili, mohli ukázať viac. Opäť sme sa trápili s efektívnosťou, hrubých chybám sa nevyhli v závere ani skúsení hráči. Chýbala mi aj väčšia vôľa zvíťaziť.“

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): „Musím vyzdvihnúť výkon nášho brankára Mikoláša, už druhý raz nás podržal. Podali sme bojovný výkon, zlomom zápasu bol asi fakt, že za stavu 2:2 sa nám podarilo od súpera odskočiť o dva góly a náskok sme si napokon udržali.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM