Hokej

Vlkom proti vojakom šťastena priala: Zápas ponúkol hokejové drama až do konca

Žilinský hokejisti sa predstavili na ľade Dukly Trenčín. Po jednoznačnej prvej tretine ponúkol hokejový zápas naozajstné drama až v záverečnej časti, kedy sa museli žilinskí vlci strachovať o výsledok. S kúskom šťastia si však nakoniec Žilinčania odvážajú z Trenčína všetky tri body.

Ilustračný obrázok k článku Vlkom proti vojakom šťastena priala: Zápas ponúkol hokejové drama až do konca
Foto: Iveta Hrabovská

Prvá tretina ako z partesu

Trenčania v prvej tretine doplatili na nepremenenie gólových šancí. Už v prvej minúte nastrelil Petrovický žŕdku a gólman Koutský následne vychytal v šanci aj Buca. Keď štvrtý útok domácich zbytočne prekombinoval akciu, hostia sa dostali do vedenia. Na odrazený puk si nakorčuľoval Tomas a strelou spoza obrancu prekonal Nagya prvýkrát. O tri minúte po prihrávke spoza bránky pridal Tomas rutinérsky aj druhý presný zásah. Zníženie mal na hokejke Troliga, ale jeho strela spomedzi kruhov letela nad bránku hostí. V závere úvodnej časti využili Žilinčania jeden z svojich brejkov, keď Nagyom vyrazený puk do prázdnej bránky dorazil Varga.

Žilinčania pozorne bránili

V prostrednej časti hry sa domáci tréner snažil o zmenu. Do bránky poslal namiesto Nagya Lašáka a poprehadzoval útočné formácie. Neprinieslo to však svoje ovocie, pretože Žilinčania pozorne bránili a hrozili rýchlymi protiútokmi. V prečíslení 2 proti 1 tak neuspel Klouda a následne ho napodobnil aj Kalla.

Dramatický záver

Dukle sa v záverečnej časti hry podarilo zdramatizovať zápas. V 45. minúte sa ujala strela Hudeca, ktorá sa od žŕdky odrazila do brankára a následne sa puk dokotúľal za bránkovú čiaru. O štyri minúty nato dosiahol kontaktý gól Exžilinčan Buc, ktorý ťažil z práce Šišovského. Trenčania následne prežili dve oslabenia a nadýchli sa k záverečnému náporu. V ňom mal najväčšie šance Petrovický, najskôr ho však vychytal Koutský a keď dve minúty pred koncom nastrelil po druhýkrát v dueli žŕdku, hostia si odviezli cenné tri body.

Hlasy trénerov

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: „V zápase rozhodla prvá tretina. Tá bola z našej strany katastrofálna. Prístup, ktorí hráči predviedli, nebol taký, aký by mal byť, z čoho sme smutní a rozčarovaní. Od druhej tretiny mužstvo chcelo bojovať, predviedlo snahu a prišli aj šance. Bohužiaľ, prílišné chcenie nám zväzovalo ruky. V záverečnej časti hry to bolo aj o šťastí. Chlapcom za dve tretiny ďakujem a tú prvú si v kabíne rozoberieme.“

Róbert Kaláber, tréner Žiliny: „Do polovice zápasu sme mali stretnutie pod kontrolou. Priznávam, že v závere nám priala aj šťastena. Dobre sme vedeli, čo nás v Trenčíne čaká. Tešia nás tri body, ktoré potrebujeme v boji o play off. Víťazstvo bolo pre nás cieľom dnešného stretnutia a teší ma, že sme ho vybojovali.“

Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

  • Góly: 45. Hudec, 49. Buc – 5. Tomas, 8. Tomas, 19. Varga.
  • Vylúčení: 3:3,
  • presilovky: 0:0,
  • oslabenia: 0:0,
  • zmeny: 21. Lašák za Nagya (Trenčín), rozhodovali: J. Konc – Bednár, Snášel,
  • 1152 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM