Hokej Hokej

Vlci si poradili s Trenčanmi: O tesnej výhre Žilinčanov sa rozhodlo až v predĺžení

V utorkovom zápase 14. kola najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2015/2016 zdolali MsHK Doxxbet Žilina na domácom ľade hráčov Dukly Trenčín. O výsledku sa však rozhodlo až v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Vlci si poradili s Trenčanmi: O tesnej výhre Žilinčanov sa rozhodlo až v predĺžení
Zdroj: TASR

Hostia od začiatku duelu potvrdzovali, že sezóna sa pre nich začala lepšie a Tomek sa musel mať na pozore. V 3. min. sa hostia predčasne tešili z gólu, pretože Nemec puk poslal do brány úmyselným kopnutím a hlavný rozhodca ho po porade s videorozhodcom neuznal. Trenčania sa však stále viac tlačili dopredu, skúšali Tomeka prekonať z rôznych pozícií a domáci sa dostávali do šancí iba sporadicky. V 13. min. mali šancu v prečíslení 2 na 1 Stupka s Konečným, ale druhý menovaný namiesto pokusu bez prípravy ešte spracoval prihrávku a z následnej strely už Cháberu neprekvapil. Hostia sa dočkali gólovej odmeny za svoju aktívnu hru v 17. min., keď Tomeka strelou švihom do pravého horného rohu prekonal Jakúbek. Vlkom sa takmer podarilo vyrovnať v 19. min., ale po strele Róberta Hunu a dorážke Šveca stihol trenčiansky gólman Chábera ešte puk zastaviť pred bránkovou čiarou.

Hostia pokračovali v aktívnej hre aj v úvode druhej tretiny, ale domáci potom ožili a začali sa viac tlačiť pred Cháberu. Pomohla im k tomu čiastočne aj presilovka, ale veľmi v nej gólmana Dukly nepreverili. Najväčšie šance domácich spálili v 29. min. Niník, ktorý sám pred Cháberom nepochodil, Drevenák si v polovici duelu tiež nepotykal s koncovkou a v 37. min. trafil Ježek iba pravú žrď bránky hostí. Šanca Dlouhého na opačnej strane ostala takisto nevyužitá, a diváci sa tak gólu nedočkali.

Tretiu tretinu začali domáci presilovkou, namiesto za Cháberu však trafili puk iba do tyčky a ani z následných dorážok neboli úspešní. V 48. min. sa hosťom podarilo odskočiť domácim už na dva góly, keď Denis Hudec vystrelil a Tomek lovil puk zo siete po druhý raz. Vlci sa trápili, nepomohla im ani tretia presilovka v zápase a neskórovali ani v dobrej šanci v oslabení, keď mal v 54. min. gól na hokejke kapitán Drevenák. Žilinčanom sa nakoniec predsa len podarilo skórovať, keď na konci 57. min. tečoval Brejčákov pokus za Cháberu Ježek a zrazu boli domáci pri chuti. O necelé dve minúty to dokumentoval vyrovnávajúcim gólom Konečný, keď po rýchlom brejku prestrelil Cháberu a keďže ďalší gól nepadol, predlžovalo sa.

Extra čas sa hral iba 126 sekúnd a ukončil ho Drábek, ktorý si pekne s pukom nakorčuľoval cez obrancu do pásma, vytiahol Cháberu z brány a bekhendom rozhodol o tesnej výhre Žiliny.

Hlasy trénerov

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Po dvoch domácich prehrách sme potrebovali bodovať. Prehry zanechali stopy, bolo vidno, že hráči sa hľadajú, v úvodnej tretine sme boli veľmi nervózni. Ukázalo sa, že hokej sa hrá 60 minút a nám sa v závere podarilo zápas zvrátiť v náš prospech. Snaha bola, chlapci bojovali, strelili sme trikrát do tyčky, jediné, čo môžem chlapcom vytknúť, je premieňanie šancí. Nepadá nám to, aj preto som rád, že nám záver vyšiel.“

Marcel Hanzal, tréner Trenčína: „Prvú tretinu sme boli aktívejší ako domáci, tešili sme sa z gólu. V druhej tretine domáci zvýšili aktivitu, hra sa vyrovnala, šance boli na oboch stranách. V tretej tretine sme zvýšili na 2:0 a stiahli sme sa, s cieľom ubrániť výsledok. Tri minúty do konca sme si už mysleli, že to máme v suchu, ale domáci zabojovali a vyrovnali, čo by sa nám nemalo stávať. Domáci boli na koni a v predĺžení im to tam padlo.“

MsHK DOXXbet Žilina – Dukla Trenčín 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1)

Góly: 57. Ježek, 59. Konečný, 63. Drábek – 17. Jakúbek, 48. D. Hudec. Rozhodovali: D. Konc – Holienka, Kollár, vylúčení: 1:3, presilovky a oslabenia: 0:0, striedania: Žilina od 21. s Rogoňom, 732 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM