Jozef Legéň Hokej

Vlci s tretím víťazstvom v kapse: Nitrania na vynikajúceho Laca našli recept iba raz

Žilinským hokejistom sa podarilo uspieť v ďalšom zápase hokejovej extraligy. Na domácej pôde zdolali hokejistov Nitry. V tabuľke si držia vynikajúcu druhú pozíciu.

Ilustračný obrázok k článku Vlci s tretím víťazstvom v kapse: Nitrania na vynikajúceho Laca našli recept iba raz

Zápas, ktorý sa kvôli pokazenej rolbe začal s miernym oneskorením, sa hral bez výraznejších šancí. Rozruch mohla priniesť štvorminútová presilová hra domácich, ale hostia sa bez väčších problémov ubránili. Tempo hry sa zvýšilo až v druhej polovici tretiny. Najskôr Königovu strelu spomedzi kruhov Laco vytesnil lapačkou, na opačnej strane nepretlačili puk v skrumáži za Kristana Varga s Kloudom. Najväčšiu šancu mali domáci, keď do prečíslenia unikla dvojica Linet a Jarab, druhý menovaný však minul odkrytú bránu súpera.

Úvod prostrednej časti patril hosťom, keď domáci nedokázali vyhodiť puk spred brány a Tomáš Chrenko ho pohotovo poslal z prvej pod brvno. Žilinčania pokračovali vo vlažnom výkone z prvého dejstva. Ich hre chýbala myšlienka, často chybovali a prakticky neohrozili Kristana. Až v 33. minúte v početnej výhode slovinský brankár len vyrazil pokus Buca a Tibor Varga doklepol puk do siete. Neskôr mohol zvrátiť výsledok po prečíslení Linet, ale namieril len do náručia súperovho gólmana. Ešte 103 sekúnd pred sirénou už išli domáci do vedenia, keď Klouda milimetrovou krížnou prihrávkou našiel Vargu a ten nemal problém streliť svoj druhý gól v stretnutí.

V tretej tretine mali domáci nahrané a na ľade to tak aj vyzeralo. Tvoriť sa snažili Nitrania, lenže Žilina spoľahlivo bránila, podporená výkonom brankára Laca. Od 50. minúty zvýšili aktivitu aj domáci. Prečíslenie Buca s Ostrčilom, ktoré zakončil český legionár nad bránu, sa ešte gólom neskončilo, ale o pár sekúnd Linet veľmi dobre číhal na vyrazený puk pred bránou a z prvej zvýšil na 3:1. V ďalšom priebehu sa už hostia nedokázali dostať do výraznejšieho tlaku, neskórovali ani počas 113 sekundovej hry bez brankára. Zverenci Jana Nelibu si pripísali tretie víťazstvo zo štyroch zápasov.

Hlasy

Slavomír Chlebec, asistent trénera Žiliny: „Dnešný zápas sme nezačali podľa našich predstáv. V prvej tretine sme urobili veľa chýb, čo však bolo aj vinou dobrej hry súpera, ktorý nás držal na dištanc. V druhej časti sme paradoxne po inkasovanom góle začali viac bojovať. Lepšie sme korčuľovali, dostávali sme sa do šancí a podarilo sa nám otočiť výsledok. V záverečnom dejstve to už bolo kto z koho, našťastie sme dokázali zvýšiť vedenie. Výborný výkon podal brankár Laco, ale všetci hráči zodpovedne bojovali, za čo im patrí veľká vďaka.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Nášmu hernému prejavu zúfalo chýbajú góly. Hráči tomu tiež príliš nepomáhajú, snažia sa hrať veľmi technicky. Išli sme síce do vedenia, ale hrali sme veľa oslabení, ktoré absolvovali kľúčoví hráči a v rozhodujúcich momentoch im chýbali sily. Keby mužstvo viac bojovalo, obraz hry by bol iný.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM