Jozef Legéň Hokej

Vlci s novou posilou v bráne: Laco by sa mal vrátiť späť do Žiliny

Vyzerá to tak, že odchovanec žilinského hokeja Marek Laco a klub, v ktorom pôsobil na začiatku minulej sezóny, sú len krôčik k podpisu kontraktu pre nadchádzajúcu sezónu. Pre žilinských vlkov by mal byť post brankárskej jednotky tým pádom vyriešený.

Ilustračný obrázok k článku Vlci s novou posilou v bráne: Laco by sa mal vrátiť späť do Žiliny
Zdroj: TASR

Jeho návrat pod Dubeň, je po neúplnej sezóne strávenej v konkurenčnej Nitre, takmer hotovou záležitosťou. V ostatných dňoch sa predstavitelia žilinského klubu stretli s 32-ročným gólmanom niekoľkokrát a všetko vyzerá byť na najlepšej ceste k dohode.

„S brankárom Marekom Lacom sme absolvovali niekoľko rokovaní a musím potvrdiť, že to spejeme k vzájomnej dohode. S podmienkami zmluvy súhlasili ústne obe strany, takže nás čaká už len posledný krok, ktorým bude podpis kontraktu,“ informoval na internetovej stránke MSHK Žilina člen predstavenstva Martin Leško a pokračoval: „O celej situácii vie aj jeho hráčsky agent a zatiaľ nemal žiadne námietky. Čakáme už len na jeho návrat a na základe zmluvy sa Marek môže zapojiť do prípravy na ľade. Poznáme Marekove brankárske schopnosti, je to skúsený extraligový gólman a naviac odchovanec nášho klubu.“

Marek Laco sa stal v minulej sezóne súčasťou výmeny medzi Žilinou a Nitrou, keď opačným smerom putoval Štefan Žigárdy. Ten medzičasom podpísal zmluvu do Poľska, a tak sa v Žiline vytvoril opäť priestor pre Laca. Jeho úspešnosť bola v minulej sezóne 91,79-percenta a v priemer inkasoval 2,6 gólu na zápas a šesťkrát sa mu podarilo odchytať zápas bez inkasovaného gólu.

V tíme „vlkov“ by mal vytvoriť brankársky triumvirát s Richardom Johanesom a nádejným Marošom Mikolášom.

zdroj: Mshk Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM