Šport

Víťazom Okolo Flámska Cancellara, Sagan skončil druhý

Víťazom 97. ročníka cyklistických pretekov Okolo Flámska (256,2 km) sa stal Švajčiar Fabian Cancellara. Slovák Peter Sagan, ktorý bol ďalším adeptom na vavríny, skončil na druhom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Víťazom Okolo Flámska Cancellara, Sagan skončil druhý
Zdroj: TASR

Cancellara (RadioShack) spolu so Saganom unikli pelotónu osemnásť kilometrov pred cieľom a dramatický súboj o pozíciu lídra sa odohral na vrchole posledného kopca Paterberg. Jazdec tímu Cannondale napokon prišiel do cieľa s odstupom +1:26 min na víťaza. Tretie miesto obsadil Belgičan Jurgen Roelandts.

Cancellarra prežíval nedelňajší triumf veľmi emotívne. „Toto víťazstvo si mimoriadne cením. Vlani som na Okolo Flámska skončil po páde na zemi zo zraneniami. O to viac som túžil dnes vyhrať. Sám som bol prekvapený, aký som mal v cieli náskok,“ povedal Cancellara v prvom interview.

Sagan s druhým miestom spokojný

Peter Sagan bol s druhým miestom spokojný. „Som veľmi rád za druhé miesto. Fabian išiel veľmi dobre, aj keď som sa snažil držať sa ho, dnes som na neho jednoducho nemal. V poslednom kopci zaútočil, snažil som sa ho držať, ale bol rýchlejší. Som rád, že nás potom nedostihla hlavná skupina. Dnes vyhral ten najlepší. Na 130 km som mal pád, ale našťastie sa ani mne a ani bicyklu nič vážnejšie nestalo. Veľmi ma mrzí zranenie Boonena. Môže sa to stať každému, napríklad vlani takto skončil Cancellara. Celé preteky sa išli nadoraz, na týchto belgických klasikách je potrebné jazdiť čo najviac vpredu a byť neustále v strehu. Teraz si trochu oddýchnem, klasiku Paríž – Roubaix vynechávam, nakoľko po nej sa musí človek dlhšie regenerovať, a sústredím sa na Amstel,“ sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho manažér Jozef Korbel.

Víťazstvo z minulého roka nezopakoval Belgičan Tom Boonen (Omega Pharma – Quick Step), ktorý spadol už na 19. km a so zraneniami ľavého kolena a lakťa ho museli previezť do nemocnice.

Okolo Flámska (Brugy – Oudenaarde, 256,2 km):

1. Fabian Cancellara (Švajč./RadioShack) 6:05:58 h, 2. Peter SAGAN (SR/Cannondale) +1:26 min, 3. Jurgen Roelandts (Belg./Lotto) +1:28, 4. Alexander Kristoff (Nór./Katuša) +1:38, 5. Matthieu Ladagnous (Fr./FDJ) +1:40, 6. Heinrich Haussler (Austr./IAM Cycling), 7. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing), 8. Sebastien Turgot (Fr./Europcar), 9. John Degenkolb (Nem./Argos), 10. Sebastian Langeveld (Hol./Orica) všetci rovnaký čas

Sagan si udržal pozíciu lídra rebríčka UCI

Slovák Peter Sagan pokračuje v pozícii lídra rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Po nedeľných pretekoch Okolo Flámska, na ktorých obsadil druhé miesto, delí jazdca tímu Cannondale od švajčiarskeho víťaza podujatia Fabiana Cancellaru 61 bodov. Tretie miesto v hodnotení patrí Španielovi Joaquimovi Rodriguezovi (Kaťuša, 144 b.). Ďalší slovenský zástupca Peter Velits (Omega Pharma – Quick Step) figuruje na 59. priečke. Slovensko figuruje v hodnotení krajín na treťom mieste (318 b.).

Rebríček UCI:

1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 312 b., 2. Fabian Cancellara (Švajč./RadioShack) 251, 3. Joaquim Rodriguez (Šp./Katuša) 144, 4. Sylvain Chavanel (Fr./Omega Pharma – Quick-Step) 142, 5. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) 117, 6. Richie Porte (Austr./Team Sky) 113, 7. Tom-Jelte Slagter (Hol./Blanco) 111, 8. Daniel Martin (Ír./Garmin) 107, 9. Vincenzo Nibali (Tal./Astana) 106, 10. Andrew Talansky (USA/Garmin) 92, … 59. Peter VELITS (SR/ Omega Pharma – Quick Step) 6

Okolo Flámska
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM