Zuzana Vajayová Rôzne

Víkend na hrade Strečno ponúkne adrenalín, zábavu aj výtvarný workshop

Adrenalín, zábavu aj výtvarný workshop ponúknu v piatok a v sobotu návštevníkom hradu Strečno podujatia Duchovia, elfovia, strečniansky des a Umelci na hrade.

Pokračovanie nočných tajomstiev hradu sa bude podľa manažérky Považského múzea (PM) v Žiline Adriany Brziakovej niesť v znamení ľakania dávnymi duchmi, duchmi 21. storočia, ale aj v znamení rinčania zbraní. V prípade priaznivého počasia bude v spolupráci s Považskou hvezdárňou v Žiline sprístupnená mobilná hvezdáreň v priestoroch delového opevnenia. „Dvanásty august je veľmi blízko splnu Mesiaca, preto Mesiac bude na oblohe najzaujímavejší. Podľa predbežných odhadov bude viditeľný už od 21. hodiny,“ povedal riaditeľ Považskej hvezdárne v Žiline Miroslav Znášik.

Druhý ročník podujatia Umelci na hrade Strečno bude v sobotu otvorený návštevníkom hradu, ktorí si chcú zdokonaliť výtvarné schopnosti pod vedením profesionálnych výtvarníkov, pedagógov a študentov Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline. Témou je maľovanie na kamene alebo „oživovanie kamienkov“. Počas celej akcie bude v podhradí strečnianskeho hradu pripravený bohatý sprievodný program, najmä pre deti. „Súkromná stredná umelecká škola v Žiline pokračuje v tradícii organizovania podujatí aj počas prázdnin a mimo priestorov školy. Škola už tretí rok vzdeláva študentov vo výtvarných študijných odboroch – propagačné výtvarníctvo a grafika, priemyselný dizajn a grafický a priestorový dizajn. Novinkou je príprava študijného odboru fotografický dizajn,“ uviedol riaditeľ školy Václav Dostálek.

Podujatie Duchovia, elfovia, strečniansky des sa uskutoční v piatok 12. augusta od 20. do 23. hodiny a podujatie Umelci na hrade Strečno v sobotu 13. augusta od 9. do 18. hodiny. Organizátorom podujatí sú Žilinský samosprávny kraj, Považské múzeum v Žiline, Považská hvezdáreň v Žiline a Súkromná stredná umelecká škola v Žiline, dodala Brziaková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM