Michal Demjanovič Kultúra

Víkend klope na dvere: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?

Aj posledný oktobrový víkend je bohatý na akcie, stačí si vybrať. Prinášame prehľad ôsmich víkendových podujatí v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?
Zdroj: TASR

Pitstop Žilina

28.10.2016 , o 10:00, Parkovisko hypermarketu Tesco, Žilina

Po veľkom úspechu v Poľsku prináša sieť autoservisov ProfiAuto akciu PitStop už aj na Slovensko. O dva týždne si môžu vodiči nechať bezplatne skontrolovať vozidlo odborníkmi a pripraviť sa tak na zimnú sezónu bez nehôd. Akcia zavíta prvýkrát do Žiliny.

Straší vo veži

28.10.2016 , o 18:00, Budatínsky hrad

Nočná prehliadka Budatínskeho hradu pre deti aj dospelých.

Vitajte doma s Evou Pavlíkovou a Martou Sládečkovou

28.10.2016 , o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Soňa Műllerová privíta v divadelnej talkshow dve populárne slovenské herečky Evu Pavlíkovú a Martu Sládečkovú. Evu Pavlíkovú poznáme ako prvú dámu Divadla Andreja Bagra v Nitre. Výrazné herecké majstrovstvo Evy Pavlíkovej bolo odmenené prestížnymi oceneniami vrátanie Dosiek za najlepší ženský herecký výkon. Jej originálny a občas štipľavý humor, jemne ironický nadhľad a láskavá človečina vytvárajú esenciu mnohých ženských postáv, ktoré denne stvárňuje na divadelných doskách alebo na televíznej obrazovke. Jej dcérou je talentovaná pesničkárka Katarzia, ktorá bude aj hudobnou hostkou večera.

Korben Dallas + Špeciálny hosť Cambiar la música

28. 10. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Korben Dallas sa na jeseň sústredia najmä na prípravu nového štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar 2017. Popritom ale odohrajú aj sériu štyroch koncertov, na ktorých sa ako špeciálny hosť predstaví dievčenský spevácky zbor Cambiar La Música. Korbeni sa s dievčatami stretli na pódiu letného festivalu, a ich vystúpenie kapelu očarilo natoľko, že sa rozhodli pozvať ich na spoločné jesenné koncerty.

Kus reči

29. 10. 2016, o 16:00, Escape club, Žilina

Po letných prázdninách sa vraciame späť s ďalším vydaním Kusu Reči – a to už konkrétne štvrtým! Už po štvrtý krát sa na pódiu v žilinskom ESCAPEclube predstavia mladí a šikovní ľudia, ktorí ti ukážu, že robiť niečo naviac sa vypláca. Okrem rečníkov nebudú chýbať ani hudobné vystúpenia, množstvo občerstvenia, alebo aj afterposedenie.

Zombie walk

29. 10. 2016, o 16:00, Žilina

Všetkých vás srdečne pozývame na už 4. ročník vašej obľúbenej akcie ZOMBIE WALK v Žiline. Tento rok je Zombie Walk naplánovaný na 29.10. v sobotu. Pôjde sa od železničnej stanice cez centrum mesta až ku stanici Žilina-Záriečie. Začiatok je naplánovaný na 16:00.

Ilúzie

29. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Ivan Vyrypajev patrí medzi neprehliadnuteľných súčasných dramatikov na ruskej aj európskej scéne. Po úspechu hry Opití uvádzame jeho ďalší výnimočný text Ilúzie. Každou svojou hrou hľadá Ivan Vyrypajev nový spôsob komunikácie medzi javiskom a hľadiskom, nový vzťah herca a diváka. To obzvlášť platí pre hru Ilúzie, ktorú autor označil ako komédiu. Spolu s hercami prechádzame príbehmi dvoch manželských párov, ktorí sa pred smrťou vyznávajú zo vzájomných citov a rekapitulujú svoj končiaci sa život. Realita sa prelína s ilúziami.

Metalový večer

29. 10. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Pokračovanie metalovej smršte v Žiline. Štvrté vydanie „Metalového večera“ bude znovu lokálno/cezpoľné. Predstavia sa: Madroll, Midnight Scream a Sabot-Age.

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM