Správy

Vietor a dážď ukázali svoju silu: Hasiči zasahujú na viacerých miestach v kraji

Silný vietor a dážď skomplikoval situáciu na viacerých miestach v Žilinskom kraji. Zatopené pivnice rodinných domov či popadané stromy. Tak aj s týmto sa musia dnes hasiči pasovať.

Ilustračný obrázok k článku Vietor a dážď ukázali svoju silu: Hasiči zasahujú na viacerých miestach v kraji
Zdroj: TASR

Hasiči zo Žilinského kraja aj dnes odstraňujú následky prudkého vetra a intenzívneho dažďa na viacerých miestach Kysúc, Oravy aj Liptova.

Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline odčerpávajú v Liptovských Matiašovciach vodu z pivníc rodinných domov, v Liptovskom Hrádku odstraňujú zachytené konáre v rieke a v Dolnom Kubíne naklonené stromy. Okrem toho zasahovali hasiči aj v Žiline, Rajci, Ružomberku, Čadci a Liptovskom Mikuláši.

Hovorkyňa KR Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová uviedla, že z dôvodu popadaných stromov sú uzavreté cesty II/584 – priechod Huty (cesta od Liptovských Matiašoviec v smere na Zuberec) a II/537 Podbanské (v úseku odbočka na Račkovu dolinu smer Vysoké Tatry). „Policajti robia opatrenia aj v Oravskom Bielom potoku, kde sa vylieva miestny potok,“ dodala Balogová.

Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu aktuálne stúpajú rieky Belá v Liptovskom Hrádku a Váh v Liptovskom Mikuláši a Strečne, rieka Orava v Tvrdošíne, Oravskom Podzámku a Dierovej, potok Zázrivka v Párnici, rieka Turiec v Ivančinej a Martine, Beliansky potok v Belej, potok Varínka v Stráži, rieka Kysuca v Turzovke a rieka Rajčanka v Šuji, Poluvsí a Žiline. Všetky ostatné sledované vodné toky v Žilinskom kraji majú hladinu stálu alebo klesajúcu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM