Jozef Legéň Samospráva

Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC

Voľby do VÚC tu sú už čo nevidieť. Hlasovanie odštartuje v sobotu ráno a vyberať budeme aj z uchádzačov o županské kreslo. Prinášame vám profily kandidátov na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC
Zdroj: TASR

Piati kandidáti, ktorí sa budú usilovať získať čo najviac hlasov od občanov, sú všetci muži. Najmladším kandidátom na post župana je terajší predseda ŽSK Juraj Blanár (47). Najstarší má 67 rokov. Uchádzači o kreslo župana bývajú nielen v Žiline a v jej blízkom okolí, ale rôzne – napríklad v Ružomberku či v Dolnom Kubíne. Pozrite si ich profily…

Pod číslom jedna sa o hlasy bude uchádzať terajší predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár, ktorého podporuje SMER – sociálna demokracia, Slovenská národná strana, Strana zelených. Blanár má 47 rokov a žije v Žiline.

Dvojku má Miroslav Mikolášik, 61-ročný doktor, ktorý je aj europoslancom. Jeho bydliskom je Dolný Kubín. Podporuje ho Kresťanskodemo­kratické hnutie, MOST – HÍD, Sloboda a Solidarita, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana.

Pod číslom 3 sa nachádza Ivan Pavlisko, ktorý má 67 rokov a je umelcom a pedagógom. Býva v Ružomberku. A podporí sa dočká od Ľudová strana Naše Slovensko.

Štvorku má Juraj Pavlovič, 64-ročný súkromný podnikateľ, ktorý býva v Lipovci. Do volieb vstupuje s podporou Komunistickej strany Slovenska.

Pod päťkou je nezávislý kandidát Igor Ryban. 48-ročný riaditeľ býva vo Višňovom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM