Iveta Hrabovská Rôzne

Vianočný darček Žilinčanom: Nové trolejbusy na cestách

Po dlhých rokoch zanedbávania sa kvalita mestskej hromadnej dopravy v Žiline zvýšila nákupom desiatich nových trolejbusov.Súčasnému vedeniu mesta záleží na udržaní tohto ekologického druhu dopravy v meste, ako aj na tom, aby sa cestujúci vo všetkých vozidlách cítili komfortnejšie a bezpečnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný darček Žilinčanom: Nové trolejbusy na cestách
Foto: Iveta Hrabovská

Mesto Žilina týmto obnovilo a posilnilo vozidlový park Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o.

Žilinčania i návštevníci nášho mesta si v posledných dňoch určite všimli, že po uliciach jazdia nové typy trolejbusov v žltozelených farbách. Ide o vozidlá vyrobené v spoločnosti Škoda Electric a.s. v Plzni. Po dlhých rokoch neobnovovania vozidlového parku trolejbusov kúpilo Mesto Žilina sedem trolejbusov typu ŠKODA 31 Tr SOR (kĺbové/dlhé) a tri trolejbusy typu ŠKODA 30 Tr SOR (krátke).

„Som presvedčený, že týmto krokom sa trolejbusová doprava v Žiline skvalitní. Ide o nízkopodlažné trolejbusy, čím sa začína proces, ktorý postupne priblíži žilinskú trolejbusovú dopravu k štandardom, samozrejmú pre ostatné európske mestá. Obnova vozového parku trolejbusov v Dopravnom podniku mesta Žiliny s.r.o. bola desať rokov zanedbávaná, preto sú nové trolejbusy veľkou posilou pre dopravu v Žiline. Verím tiež, že cestujúca verejnosť a najmä Žilinčania ocenia kvalitu tohto druhu dopravy,“ vyjadril sa k novým trolejbusom primátor mesta Žilina Igor Choma.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM