Adela Fruckova Samospráva

Viaceré cesty v Žiline sú v zlom stave, šéf odboru dopravy priznáva: Nie všetky môžu byť opravené tento rok

Viaceré cesty v Žiline na tom nie sú dobre. Šéf odboru dopravy žilinskej radnice priznáva, že nie všetky vozovky, ktorú sú v zlom stave, môžu byť opravené ešte tento rok. Nezávislý poslanec hovorí, že v našom meste sa nachádzajú aj cesty, ktoré by bolo dobré opraviť po logistickej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Viaceré cesty v Žiline sú v zlom stave, šéf odboru dopravy priznáva: Nie všetky môžu byť opravené tento rok
Zdroj: TASR

Podľa slov Petra Rolka, vedúceho odboru dopravy, pre mesto Žilina je na rok 2016 vyčlenených celkovo približne 1 300 000 eur na opravu a údržbu pozemných komunikácií, dopravného značenia, cestnej svetelnej signalizácie a na zimnú údržbu. Pre náš portál uviedol, že nie všetky cesty v zlom stave môžu byť opravené tento rok, rovnako teraz čakajú rekonštrukcie tie vozovky, ktoré boli naplánované ešte na minulý rok, no nemohli sa uskutočniť z viacerých dôvodov. „Ideme postupne, požiadaviek je veľa a nie každej je možné vyhovieť,“ reaguje Rolko.

„V Žiline sa však nachádzajú aj cesty, ktoré by bolo dobré opraviť po logistickej stránke,“ tvrdí nezávislý poslanec Peter Cibulka. Podľa slov poslanca za Solinky, občania evidujú takúto cestnú komunikáciu na Borovej, pri Drevenej Krave. „Už padla nejedna sťažnosť na križovatku pri "Krave“. Ráno sú tam dopravné zápchy a už v minulosti sme sa snažili mestu apelovať na zriadenie kruhového objazdu v tejto oblasti," hovorí a dodáva, že mesto zatiaľ, žiaľ, na dané riešenia ešte nevyčlenilo rozpočet.

„Teraz na jar sa ide rekonštruovať ulica Univerzitná, ďalšie opravy komunikácií podľa plánu opráv. Ďalej to budú opravy, ktoré nebolo možné z časového alebo finančného hľadiska uskutočniť v minulom roku. Napríklad pôjde o stavebné úpravy na Obežnej ulici, ktorú chceme zobojsmerniť, oprava zásekov zastávok MHD, atď. ,“ informoval spravodajský portál Žilina 24 Peter Rolko.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM