Tlačové správy

VI. ročník Finančnej olympiády má víťaza: Otestujte sa aj vy!

Nadácia PARTNERS aj tento rok testovala finančné vedomosti stredoškolákov. Do šiesteho ročníka Finančnej olympiády sa prihlásilo viac ako štyri tisíc študentov z viac ako tristo slovenských škôl, ktorí si chceli otestovať svoje finančné vedomosti.

Ilustračný obrázok k článku VI. ročník Finančnej olympiády má víťaza: Otestujte sa aj vy!
Zdroj: Nadácia PARTNERS

Najsilnejšie zastúpené bolo Východné Slovensko. Najlepšie umiestnenie získal Martin Kňaze z Bilingválneho gymnázia v Sučanoch, druhé miesto obsadil Filip Mardzin, zo Spojenej školy Novohradská 3 v Bratislave a tretie Maroš Skokan, zo SOŠ podnikateľská v Banskej Bystrici.

Šiesty ročník Finančnej olympiády vyhlásila Nadácia PARTNERS ešte na jeseň minulého roka otvorením prvého kola finančnej vedomostnej súťaže. Kým v prvom kole sa mohol vo finančných vedomostiach a online teste otestovať ktokoľvek, do druhého, uzavretého kola, ktoré sa tiež realizovalo formou online testu, postúpilo 500 najlepších stredoškolákov.

V treťom – finálovom kole, sa stretlo v sídle Nadácie PARTNERS dvadsať najlepších študentov. Najlepšie obstáli

  • Martin Kňaze z Bilingválneho gymnázia v Sučanoch (1. miesto),
  • Filip Mardzin, zo Spojenej školy Novohradská 3 v Bratislave (2. miesto) a
  • Maroš Skokan, zo SOŠ podnikateľská v Banskej Bystrici (3. miesto).

„Test bol náročnejší, ako som si predstavoval. Pripravoval som sa na hodinách finančnej matematiky, kde sme si prechádzali testy z minulých ročníkov. Časovo som to však stíhal,“ opisuje dojmy z testu víťaz Finančnej olympiády Martin Kňaze. Pri príprave mu pomáhala učiteľka Viera Kampošová, ktorá hodiny finančnej matematiky vedie: „Je to voliteľný predmet a medzi našimi študentmi veľmi obľúbený. Učíme na ňom veci z praxe. Veľmi sa tešíme z prvého miesta,“ dopĺňa.

Podľa Juraja Jurasa, správcu Nadácie PARTNERS koncept vedomostnej súťaže Finančná olympiáda dokonale spĺňa svoj účel. „Finančná olympiáda je len jeden z mnohých nástrojov, ktorými chceme mladých ľudí zaujať, priblížiť oblasť financií a finančne ich vzdelávať. Znalosť základných pojmov aj praktické príklady budú v budúcnosti využívať v bežnom živote, či už pri správe osobných a rodinných financií, finančnom plánovaní, ale aj pri komunikácii s finančnými inštitúciami,“ dodáva.

Všetky informácie o priebehu či pravidlách súťaže sú dostupné na súťažnej stránke www.financnaolympiada.sk.

PREŠLI BY STE TESTOM? OTESTUJTE SA TU

Vybrali sme pre vás 12 otázok z finančnej olympiády. Na každú otázku máte limit 15 sec.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM