Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Veľké opravy žilinských chodníkov: Ktoré sú ešte na rade a kedy budú hotové?

Žilinská radnica pokračuje v opravách chodníkov v našich uliciach. Niektoré sú už hotové, iné to ešte len čaká...

Ilustračný obrázok k článku Veľké opravy žilinských chodníkov: Ktoré sú ešte na rade a kedy budú hotové?
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina aj v tomto roku pokračuje v opravách chodníkov na sídliskách a v mestských častiach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Obnova prebieha na sídliskách i v meste

„S príchodom jari sa začalo s rekonštrukciami na sídlisku Vlčince. Kompletnou obnovou prešli chodníky na uliciach Martinská, Fatranská, Tatranská, Karpatská, Trnavská, Kubínska, Popradská a Černovská. Rekonštrukčné práce nadviazali na minuloročné opravy chodníkov v tejto časti mesta, ktoré radnica spustila vlani v lete. Do obnovy chodníkov na sídlisku Vlčince mesto investovalo približne 334 tisíc eur,“ uviedla Zigová.

V týchto dňoch podľa hovorkyne prebieha rekonštrukcia chodníka na Bôriku na ulici Alexandra Rudnaya, kde sa zároveň vysádzajú nové stromy. Práce momentálne prebiehajú aj v časti Malá Praha, kde sa upravujú chodníky na uliciach Ambra Pietra a Kollárovej.

„Dokončiť by sa mali do konca júna,“ doplnila Zigová.

V najbližšom období sa začne s opravami v zvyšných uliciach v časti Malá Praha a Staré mesto. „Chcel by som poprosiť Žilinčanov o trpezlivosť a rešpektovanie dočasných dopravných obmedzení, ktoré sa môžu vyskytnúť v súvislosti so stavebnými prácami. Výsledkom však budú nové chodníky, ktoré opäť zvýšia kvalitu života v našom meste,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Budú aj nové chodníky

„Úplne nové chodníky pribudnú v Bánovej, na Kvačalovej ulici a rovnako sa aktuálne budujú prvé úseky chodníka v Budatíne, ktorý je súčasťou navrhovaného budúceho chodníka spájajúceho Budatín so Zádubním. Mesto vychádza v ústrety i chodcom na Solinkách, tu vybuduje chodník na Obvodovej ulici,“ skonštatovala hovorkyňa Mesta.

Samospráva začala s rozsiahlou rekonštrukciou chodníkov v roku 2016. Postupne si úpravou prešli chodníky na Hlinách, Solinkách, Hájiku a časť chodníkov na sídlisku Vlčince. Na opravy zatiaľ minulo mesto približne 760 tisíc eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM