Hokej

Veľké ambície Žilinských vlkov pred novou sezónou: Vynovujú káder a to nie je všetko...

Hokejisti Žiliny dnes začali prípravu na novú sezónu. Okrem hokejovej stránky sa v najbližšom období chcú sústrediť aj na čosi iné.

Ilustračný obrázok k článku Veľké ambície Žilinských vlkov pred novou sezónou: Vynovujú káder a to nie je všetko...
Zdroj: TASR

Hokejisti MsHK Žilina otvorili v pondelok prípravu na ľade s ambicióznymi myšlienkami smerom do nastavajúcej sezóny. Tvorbu kádra aj rozpočet prispôsobili tomu, aby sa po dlhej dobe prepracovali do semifinále play off a k naplneniu odvážneho cieľa im majú pomôcť kľúčoví hráči z uplynulého ročníka doplnení o niekoľko zaujímavých mien. Okrem hokejovej stránky sa v najbližšom období budú sústrediť aj na zmodernizovanie služieb zimného štadióna.

Vysoké ambície do novej sezóny

Po dvoch úspešných barážach sa „vlkom“ v minulej sezóne podarilo postúpiť do play off, no s neskorším majstrom z Nitry vypadli 0:4 na zápasy a sezóna sa pre nich skončila skoro. Do novej vstúpi vedenie klubu s oveľa vyššími ambíciami, medzi ktoré bude patriť snaha o postup do semifinále. V najlepšom kvartete play off sa Žilinčania ocitli len jediný raz v extraligovej histórii, keď sa v sezóne 2005/2006 stali prekvapivými majstrami Slovenska. „Som rád, že sme sa vlani dostali do play off. Pre túto sezónu sú ambície vyššie a dúfam, že sa nám podarí prejsť cez štvrťinále, nech už dostaneme akéhokoľvek súpera,“ konštatoval športový riaditeľ Imre Valášek.

Vyšším cieľom prispôbili v Žiline aj tvorbu kádra. Z kľúčových opôr uplynulého ročníka síce odišli bratia Richard a Róbert Hunovci, no zotrvali brankár Tomáš Tomek, obranca Daniel Brejčák a útočníci Rastislav Konečný, Lukáš Handlovský aj Václav Stupka. Počas prípravy vystužil defenzívu obranca Lukáš Kříž a ofenzívu výrazne posilnili Marcel Holovič, Peter Húževka a Michal Švihálek. „Na 85 alebo 90 percent máme káder uzavretý. Nejakí hráči k nám ešte teraz prišli na skúšku. Ak mužstvo doplníme ešte dvomi alebo tromi hráčmi, mali by sme byť pripravení na sezónu,“ dodal Valášek.

Lídri tímu

Zo spomínanej zaujímavej zmesi útočníkov s dostatočnými extraligovými skúsenosťami v Žiline veľa očakávajú najmä od Holoviča s Húževkom. Druhý menovaný sa vrátil pod Dubeň po jedenástich rokoch. „Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť Peťa Húževku späť do Žiliny. Verím, že práve on naplní predstavy, ktoré máme, keďže s postom centra sme mali v minulosti značné problémy. Chceme, aby spoločne s Holovičom boli lídrami tímu a ťahali ho v produktivite na vrchné priečky v tabuľke,“ dodal Valášek.

Niektoré slovenské kluby si vybrali v uplynulom období do mužstiev zámorských hráčov a ako Banskej Bystrici, tak aj Nitre sa nákupy vyplatili. Bystričania hrali dvakrát za sebou finále play off, Nitrania ho v uplynulej sezóne vyhrali. V lete sa zámorskou cestou vydal aj Trenčín, a hoci i vedenie žilinského klubu malo podobné myšlienky, zatiaľ sa k tomuto kroku neodhodlalo. „Sú nejaké veci otvorené, ale nevieme, či sa do toho pustíme. Dnes sme v takom štádiu, že máme miesto aj pre jedného zámorského hráča. Neviem, či sa to podarí. Nie sme proti tomu, ale zatiaľ je to tak, ako je,“ ozrejmil Valášek.

V najbližších dňoch sa vedenie „vlkov“ bude sústrediť na dofinancovanie restov z minulého ročníka a následne sa pustí do projektov, ktoré by mali zmodernizovať zimný štadión. Od septembra by mala visieť pod stropom nová kocka. „Je objednaná, pevne verím, že do prvého zápasu bude pripravená. Pracujeme aj na to, aby sme na štadióne inštalovali turnikety a na prvom domácom dueli v sezóne fungovali,“

Čítajte tiež:

Druhý zápas na domácej pôde: Šošoni sa dočkali, povzdubudivé slová trénera

Budatínsky hrad opravený: Chystá sa veľká paráda!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM