Jozef Legéň Krimi

Veľká krádež v Žiline: Z ukradnutia 6 miliónov KČ policajti obvinili Zoltána (57)

Policajti objasnili krádež obrovskej sumy peňazí v Žiline. K tej došlo pred tromi rokmi. Z boxu slúžiaceho na prevoz peňazí zmizlo vtedy šesť miliónov českých korún. Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu krádeže už čelí 57-ročný muž z okresu Komárno.

Ilustračný obrázok k článku Veľká krádež v Žiline: Z ukradnutia 6 miliónov KČ policajti obvinili Zoltána (57)
Zdroj: Webnoviny.sk

Jednou z prvých vyšetrovacích verzií bolo, že sa tohto činu dopustil zamestnanec spoločnosti, ktorá prevoz peňazí zabezpečuje, čo sa nakoniec podľa polície vraj aj potvrdilo. Zoltán H. sa tohto činu podľa obvinenia mal dopustiť v októbri 2010 v spraco­vateľskom centre jednej z bankových spoločností v Žiline.

„Z plombou uzavretého zabezpečené boxu, v ktorom boli bankovky rôznych mien v hodnote viac ako 900 tisíc eur, ukradol dva zväzky bankoviek v nominálnej hodnote tisíc a päťtisíc českých korún,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Peniaze smerovali do Bratislavy, kde zistili, že im chýba šesť miliónov. Prípad prevzala polícia, prehľadali niekoľko vozidiel a zaisťovali stopy. Policajtom sa podarilo zistiť informácie o finančnej situácii a záujme jedného z podozrivých výhodne zameniť české koruny. Po zaistení všetkých potrebných dôkazov minulý týždeň zadržali muža kukláči. Pri výsluchu sa priznal a odovzdal im 400 000 českých korún a zamenených 2 000 eur. Vyšetrovateľ ho už obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže, v prípade dokázania viny mu hrozí trest na 10 až 15 rokov.

krádež_Žilina_kufrík
5
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM