Michal Demjanovič Krimi

Veľká akcia žilinských mestských: Vieme, na čo sa zamerajú!

Na situáciu upozornili nespokojní Žilinčania. Mesto sa rozhodlo problém riešiť v spolupráci s mestskou políciou. Na čo si dať pozor?

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia žilinských mestských: Vieme, na čo sa zamerajú!
Zdroj: Pavel Albert

Žilinskí mestskí policajti kontrolujú v týchto dňoch parkovanie automobilov na chodníkoch a krajniciach ciest. Dopravnú akciu začali na základe veľkého počtu sťažností od nespokojných občanov mestských častí, trvať by mala do konca týždňa.

„Príslušníci mestskej polície rozdávajú upozornenia nedisciplinovaným vodičom, čím dbajú na dodržiavanie zákona. Ak nedôjde k náprave, budú nasledovať sankcie,“ informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba s tým, že v mestských častiach rozdali približne tri stovky upozornení na vozidlá, ktoré porušovali zákon o cestnej premávke a stáli na chodníku bez ponechania najmenej 1,5 metra určeného na priechod, prípadne stáli na ceste bez ponechania jazdného pruhu širokého najmenej tri metre pre každý smer jazdy.

Cieľom žilinskej mestskej polície nie je podľa Čorbu sankcionovať vodičov, preto rieši situáciu nadštandardným spôsobom a rozdáva upozorňujúce letáky.„Podstatné je to, aby si vodiči vozidiel, ktoré bránia pri chôdzi chodcom, mamičkám s kočíkmi a sťažujú prejazd po komunikáciách iným osobným motorovým vozidlám, vozidlám MHD a vozidlám dopravnej obsluhy uvedomili, že porušujú zákon o cestnej premávke,“ doplnil.

Ako ďalej vysvetlil, väčšina majiteľov motorových vozidiel v mestských častiach disponuje pri rodinnom dome dvorom, záhradou alebo garážou, no tieto priestory na parkovanie nevyužíva.

Čítajte tiež:

FANDÍME SAGANOVI: Hlasujte v galérii, fotografujte a hrajte o ceny za stovky eur

RANNÁ ŠTVORKA: Meniny má pestovateľ olív. Potešte ho čokoládou, ktorú objavila Európa

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM