Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Vedenie Smeru reaguje na požiar ich budovy v Žiline: Násilie nie je riešenie

Požiar žilinskej centrály Smeru vyvoláva množstvo otáznikov. Hovorkyňa žilinských hasičov hovorí o pravdepodobne úmyselnom konaní neznámej osoby. Prečítajte si reakciu strany SMER-SD.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie Smeru reaguje na požiar ich budovy v Žiline: Násilie nie je riešenie
5
Galéria
Zdroj: TASR

V nočných hodinách zo štvrtka 15. marca na piatok 16. marca horela budova krajskej kancelárie politickej strany SMER – SD. O udalosti sme informovali v článku: Žilinská centrála Smeru v plameňoch: Desiatka hasičov v akcii! Koaličný Smer na situáciu reagoval tlačovou správou.

„Pokus o podpálenie centrály politickej strany SMER – SD v žilinskom kraji je v demokratickom štáte neprijateľný a vedenie strany SMER – SD, ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú,“ uvádza sa v stanovisku strany.

Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzany Farkasovej bol požiar budovy žilinskej kancelárie Smeru založený úmyselne. Pri horiacej budove zasahovali 4 autá s desiatimi hasičmi. TASR uvádza, že požiar mala spôsobiť horiaca pneumatika zasunutá pod prístreškom a na spomínanej budove sa objavil aj nápis „Zlodeji. Vasky Jugent“.

Strana SMER – SD v rámci vyhlásenia vníma tento trestný čin ako krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami .

„Vedenie strany SMER – sociálna demokracia verejne vyzýva všetkých ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom a zároveň vyzýva všetkých slušných ľudí, aby odsúdili akékoľvek prejavy násilia alebo trestných činov. Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané,“ dodáva Smer na záver.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM