Webnoviny - Rôzne

V Žilinskom kraji bude jazdiť 47 nových autobusov

SAD Žilina doplnila svoj vozidlový park o 47 nových autobusov, ktoré zaradí na linky prímestskej dopravy v šiestich okresoch.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová. Nové autobusy značky Crossway sú plne klimatizované a bezpečnostné prvky pre vodiča a cestujúcich spĺňajú najprísnejšie európske normy. Podľa Strelcovej nákup nových autobusov výšku cestovného neovplyvní, cestovné sa v žilinskej SAD naposledy upravovalo v súvislosti s prechodom na euro vlani v septembri.

Od vstupu spoločnosti SIRS do žilinskej SAD v roku 2004 sa vozový park obnovil o 248 nových autobusov. Podľa Strelcovej boli pred piatimi rokmi niektoré autobusy aj 20 rokov staré, v súčasnosti má spoločnosť len málo vozidiel starších ako osem rokov a priemerný vek autobusov používaných na prímestskej doprave dnes dosahuje 3,63 roka. Do vozidlových parkov SAD Žilina a SAD Trenčín investovala spoločnosť už viac ako 86 mil. eur.

Nové autobusy budú premávať na linkách prímestskej dopravy v okresoch Žilina, Martin, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Turčianske Teplice a Bytča. Za rok sa na týchto linkách prepraví približne 28 miliónov cestujúcich. Nové autobusy majú kapacitu 75 cestujúcich, z toho 42 na sedenie.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM