Zuzana Gadušová Správy

V žilinskej škole zavládla veľká radosť: Konečne sa splnil sen, o ktorom snívali generácie žiakov!

Stredná odborná škola svätého Jozefa Robotníka v Žiline sa raduje. Splnil sa im totiž dlhoročný sen. Deti tak konečne môžu cvičiť na novom ihrisku v hodnote desiatok tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku V žilinskej škole zavládla veľká radosť: Konečne sa splnil sen, o ktorom snívali generácie žiakov!
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci žilinskej Strednej odbornej školy sv. Jozefa Robotníka si od predstaviteľov spoločnosti Lidl prevzali nové multifunkčné športové ihrisko v hodnote 55 tisíc eur. V Ekohre, ktorú na prelome februára a marca usporiadal spomenutý obchodný reťazec, ich získali výmenou za PET fľaše od nápojov.

Žiaci, učitelia, ich rodinní príslušníci či susedia odovzdali počas štyroch týždňov v mene strednej odbornej školy 153 452 PET fliaš a umiestnili sa na 3. mieste. Stredná Odborná Škola sv. Jozefa Robotníka si splnila svoj sen. „Generácie žiakov snívalo o tomto ihrisku. Sme veľmi radi, že dnes sa tento sen stal skutočnosťou a môžeme otvoriť toto ihrisko. Ďakujeme tejto spoločnosti. Bola to pekná oslava. Tešíme sa, že oddnes ihrisko bude slúžiť pre dobro našich chlapcov a dievčat,“ uviedol riaditeľ SOŠ Viliam Riško.

Do Ekohry sa zapojilo celkovo 468 škôl a viac ako 147 000 žiakov. Spoločne odovzdali v 123 predajniach 7 650 000 plas­tových fliaš od nápojov. Záštitu nad Ekohrou prevzalo Ministerstvo školstva, vedy a výskumu Slovenskej republiky. Vďaka spolupráci s partnerskými organizáciami putovali všetky vyzbierané fľaše do zberných dvorov v jednotlivých mestách.

Foto: SOŠ sv. Jozefa Robotníka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM