Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

V žilinskej pôrodnici stúpol počet pôrodov: Na svet tu prišli za rok stovky bábätiek

V pôrodnici v Žiline bolo v uplynulom roku počuť viac detského plaču. Medzi prírastkami sa vyskytlo aj niekoľko dvojičiek.

Ilustračný obrázok k článku V žilinskej pôrodnici stúpol počet pôrodov: Na svet tu prišli za rok stovky bábätiek
Zdroj: TASR

Pôrodnicu v Žiline si na príchod svojho bábätka vlani vybralo o 123 rodičiek viac, ako v roku 2016. Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline (FNsP v Žiline) sa v roku 2017 uskutočnilo spolu 1518 pôrodov. Informácie pre Žilina 24 poskytla hovorkyňa FNsP v Žiline Lenka Záteková.

„V žilinskej nemocnici sa vlani narodilo 1541 detí počas 1518 pôrodov. V porovnaní s rokom 2016 je to o 123 pôrodov a 135 detí viac. V roku 2016 sa počas 1395 pôrodov vypýtalo na svet 1406 detí,“ uviedla Záteková.

Ako sme vás už informovali v článku Má také aj váš potomok? Najobľúbenejšie mená žilinských bábätiek 2017, z uvedeného počtu novorodencov v žilinskej FNsP sa v uplynulom roku narodilo 22 dvojčiat.

Podľa lenky Zátekovej sa v roku 2018 pripravuje rekonštrukcia Gynekologicko – pôrodníckej príjmovej ambulancie a v prípade schválenia finančných prostriedkov z ministerstva zdravotníctva tiež obnovu hygienických zariadení na II. poschodí a obnovu prístrojového vybavenia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM