Katarína Oravská Rôzne

V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi, vianočných trhoch aj ohňostroji

V Žiline vypukne sviatočná nálada. Mesto pripravilo viacero podujatí na predvianočný a vianočný čas. Žilinou prejde Mikuláš, pripravené sú vianočné trhy aj beh. Vieme podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi, vianočných trhoch aj ohňostroji
Zdroj: Dnes24.sk

Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská až na Mariánske námestie v piatok 5. decembra. Vianočný beh a stretnutie Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky sa uskutoční na Vodnom diele Žilina v sobotu 20. decembra. Tradičné Vianočné trhy na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku začínajú už 1. decembra.

Trhy aj klzisko na námestí

„Vianočné trhy v Žiline budú tradične prebiehať na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2014. Predajcovia občerstvenia budú predávať až do 2. januára 2015,“ povedal hovorca mesta Pavol Čorba. Ako pokračoval, elektronická aukcia na výber predajcov občerstvenia, v rámci ktorej sa dražil predaj občerstvenia v siedmich stánkoch na Mariánskom námestí a štyroch predajných miest na Námestí Andreja Hlinku, prinesie mestu celkovo 111 774 €.

Od začiatku decembra do 2. januára bude na námestí klzisko. „Možnosť korčuľovania sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline ocenia predovšetkým naši najmenší. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ,“ priblížil Čorba.

Mikuláš v meste a ohňostroj

Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská 2 trasami až na Mariánske námestie v piatok 5. decembra, kde si deti budú môcť o 16.00 hod. pozrieť Neobyčajný príbeh obuvníka Jakuba. „Mikuláš rozsvieti vianočný stromček o 17.00 hod. a program spestrí vystúpenie skupiny Taktici o 18.30 hod,“ doplnil hovorca Žiliny.

Nebude chýbať ani Vianočný beh a stretnutie Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky. Uskutonční sa na Vodnom diele Žilina v sobotu 20. decembra.

Bude aj novoročný ohňostroj? „V prípade priaznivého počasia pripraví mesto aj novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený zo strechy Mestského divadla v Žiline,“ dodal Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM