Správy

V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi aj vianočných trhoch!

V Žiline vypukne sviatočná nálada. Mesto pripravilo viacero podujatí na predvianočný a vianočný čas. Žilinou prejde Mikuláš, pripravené sú vianočné trhy aj predvianočná exhibícia. Vieme podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi aj vianočných trhoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako po minulé roky budú Vianočné trhy v Žiline prebiehať na Mariánskom a Hlinkovom námestí, od 1. do 23. decembra. Pričom predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 3. januára 2016. Informoval o tom Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

„Už v piatok 4. decembra zavíta do nášho mesta Mikuláš, ktorý bude obdarovávať detičky po celom meste a napokon spolu rozsvietime vianočný stromček na Mariánskom námestí. Taktiež môžete charitatívne prispieť na Primátorský punč, ktorý budeme za dobrovoľnú cenu predávať od 20. do 23. decembra, aby výťažok z neho opäť poslúžil na dobročinné účely – výťažok pôjde v tomto roku na zakúpenie hračiek, kníh, obliečok, uterákov pre Detské jasle Veľká Okružná a pre Detské jasle Puškinova v Žiline,“ priblížil hovorca.

Ako dodal, tohtoročnou novinkou bude koncert chrámovej hudby Proglas – Slovanská óda, ktorý sa pod záštitou žilinského primátora Igora Chomu uskutoční na Hlinkovom námestí v piatok 18. decembra o 18.00 hod. Na koncerte vystúpia Sisa Sklovská, Dušan Jarjabek, Otokar Klein, The Hope Gospel Singers – diriguje Iveta Weis Viskupová. Vstup na koncert je voľný.

Rovnako deti aj dospelí budú mať opäť možnosť bezplatne sa korčuľovať na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí. „Klzisko bude otvorené každý deň od 1. decembra až do 2. januára, k dispozícii bude aj požičovňa korčúľ. Pre športovcov – otužilcov a priateľov zimného plávania je pripravený Vianočný beh na Vodnom diele Žilina v sobotu 19. decembra,“ doplnil Pavol Čorba. Zimnú sezónu otvorí 11. decembra na Hlinkovom námestí tradičná predvianočná exhibícia Big Jump, kde vybraní snowboard a freeskii jazdci predvedú akrobatické skoky priamo na námestí.

Mohlo by vás zaujímať:

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Žilina rozžiari vianočnou atmosférou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM