Webnoviny - Rôzne

V Žiline už svieti 12 vianočných stromčekov

V Žiline už svieti dvanásť vianočných stromčekov, sviatočná výzdoba je rovnaká ako vlani. Mesto do nej pred rokom investovalo 30 tisíc eur.

Ako agentúru SITA informoval hovorca mesta Martin Barčík, tri stromčeky ozdobili priamo v centre mesta, ďalších deväť v mestských častiach. Vianočné stromčeky už tradične nechýbajú na Mariánskom a Hlinkovom námestí, ale po prvýkrát svietia aj na Bulvári a v mestskej časti Považský Chlmec. Osadené sú len na Mariánskom námestí a v Brodne, v ostatných lokalitách sú vyzdobené tam rastúce stromy.

Vianočne vysvietené sú aj Farské schody, Národná či Bernolákova ulica. Sviatočnú atmosféru mesto oživilo dreveným betlehemom, ktorého postavy vytvorili českí a slovenskí rezbári počas tohtoročného rezbárskeho sympózia v Žiline. V piatok betlehem slávnostne posvätil kňaz Žilinskej diecézy Peter Holbička.

V meste odštartovali aj Vianočné trhy a potrvajú až do 23. decembra. Na Mariánskom a Hlinkovom námestí je zhruba 55 stánkov, o šesť viac ako vlani. Predávať sa v nich budú tradičné vianočné výrobky, ako ozdoby, medovníky alebo občerstvenie. Vianočné stromčeky budú svietiť do 11. januára, výzdobu odinštalujú 29. januára.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM