Krimi

V Žiline sa vykoľajil osobný vlak: Reakcia ŽSR vnútri, FOTO

V železničnej stanici Žilina sa v sobotu popoludní vykoľajil osobný vlak, ktorý smeroval do Čadce. Pri nehode sa nikto nezranil.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa vykoľajil osobný vlak: Reakcia ŽSR vnútri, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej budú mať všetky vlaky, prechádzajúce cez Žilinu, meškanie.

Doplnila, že pri odchode zo železničnej stanice Žilina sa na výhybke č. 109 vykoľajil rušeň aj štyri vozne vlakovej súpravy. „Všetci cestujúci sa dostali bezpečne z vlaku a vrátili sa späť do železničnej stanice. ŽSR okamžite nasadili všetky sily a prostriedky na odstránenie následkov vykoľajenia. Na miesto bol privolaný špeciálny nehodový žeriav. Po zdokumentovaní nehody bude potrebné vykoľajené vozne a rušeň nakoľajiť, odtiahnuť do stanice, zistiť rozsah poškodenia železničnej infraštruktúry a následne opraviť poškodené časti,“ uviedla hovorkyňa ŽSR.

Prejazd vlakov cez železničnú stanicu Žilina je možný, avšak bolo potrebné úplne preorganizovať dopravu, v dôsledku čoho musia cestujúci počítať s meškaním,“ upozornila Pavliková.

Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania a škody budú vyčíslené dodatočne.

„ŽSR sa ospravedlňujú cestujúcim za spôsobené komplikácie a robia všetko pre odstránenie vykoľajeného vlaku a opravu železničnej infraštruktúry,“ dodala hovorkyňa ŽSR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM