Adela Fruckova Samospráva

V Žiline sa idú osadzovať orientačné tabule s novými názvami ulíc: O čo žiada mesto obyvateľov?

V priebehu najbližších týždňov budú pracovníci Mestského úradu v Žiline osadzovať orientačné tabule s novými názvami ulíc, ktoré boli schválené poslancami mestského zastupiteľstva ešte v septembri minulého roka. Radnica zároveň prosí ľudí o ústretovosť.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa idú osadzovať orientačné tabule s novými názvami ulíc: O čo žiada mesto obyvateľov?
Zdroj: Mesto Žilina

V priebehu februára a marca 2016 sa začne vo viacerých mestských častiach Žiliny s osadzovaním orientačných tabúľ s novými názvami ulíc. Orientačné tabule sa za priaznivého počasia budú umiestňovať najmä v mestských častiach Brodno, Mojšova Lúčka, Zádubnie a Žilinská Lehota.

Orientačné tabule s názvom ulice sa umiestňujú na tie budovy, ktoré sa nachádzajú najbližšie k miestu vyústenia ulice do stredu obce, a na budovu, ktorou sa ulica končí. Ak do ulice vyúsťuje iná ulica, označuje sa orientačnou tabuľou s názvom ulice aj najbližšia budova pri takomto vyústení ulice.

„Dovolíme si preto požiadať občanov – obyvateľov a majiteľov nárožných budov – o ústretovosť, aby pracovníkom mestského úradu umožnili prístup na pozemok a následnú montáž tabúľ na fasády domov, prípadne na oplotenie,“ vyjadruje sa za mesto hovorca Pavol Čorba.

Tabule s názvami ulíc a iných verejných priestranstiev uľahčujú orientáciu nielen občanom a doručovateľským službám, ale najmä záchranárskym zložkám, kedy sú presná lokalizácia miesta nehody či úrazu a rýchly príchod pomoci veľmi dôležité.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM