Igor Petrík Rôzne

V Žiline sa chystajú zápisy do škôlok: Na čo treba pamätať a ktoré deti prijmú prednostne?

Ak chcete dať dieťa do škôlky, ktorej zriaďovateľom je mesto, nepremeškajte začiatok marca. Práve vtedy môžete na Mestskom úrade podať žiadosť o prijatie vášho drobca.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa chystajú zápisy do škôlok: Na čo treba pamätať a ktoré deti prijmú prednostne?
Zdroj: TASR

V termíne od 9. do 13.marca v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. bude vo všetkých materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina prebiehať prijímanie žiadostí na prijatie dieťaťa pre školský rok 2015/2016. V uvedenom termíne budú riaditeľky, prípadne iný poverený pedagogický zamestnanec, dávať a preberať žiadosti od zákonných zástupcov detí.

„Zákonný zástupca dieťaťa je povinný do materskej školy doručiť písomnú žiadosť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že sa jedná o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, je nutné k žiadosti a potvrdeniu o zdravotnom stave dieťaťa priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Vzhľadom k tomu, že mesto eviduje zvýšený záujem zákonných zástupcov detí o materské školy, do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina sa prednostne prijímajú deti, ktoré:

- dovŕšili piaty rok, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou, s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou, deti s trvalým bydliskom v meste Žilina.

Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie si rodičia môžu stiahnuť na stránke mesta – občan – klientské centrum – tlačivá na stiahnutie. Bližšie informácie poskytnú pracovníci Odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline na t.č. 041/7063214.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM