Rôzne

V Žiline pribudne fitpark: Má slúžiť prevažne staršej generácii

V Žiline sa nachádzajú štyri workoutové ihriská. K ním má pribudnúť ďalšie. Bude sa nachádzať na sídlisku Vlčince a stáť má 4.500 eur.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline pribudne fitpark: Má slúžiť prevažne staršej generácii
Zdroj: TASR

Mesto Žilina vybuduje pre seniorov v Dennom centre na sídlisku Vlčince fitpark za 14.500 eur. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval žilinský primátor Igor Choma.

Fitpark by mal byť podľa primátora dokončený do konca októbra tohto roka a bude v ňom desať strojov na precvičenie všetkých častí tela. „Uvidíme, či ich dôchodcovia budú, alebo nebudú využívať. Necháme tomu nejaký čas a keď uvidíme, že dôchodcovia nemajú o fitpark záujem, vieme ho premiestniť inde. Ale na druhej strane, budeme mať potvrdené, či seniori majú, alebo nemajú záujem. Sám som veľmi zvedavý, ako to dopadne,“ povedal Choma.

Pripomenul, že v Žiline sa nachádzajú štyri workoutové ihriská. V Parku Ľudovíta Štúra na Bôriku, na sídlisku Hájik, v mestskej časti Bytčica a sídlisko Solinky má okrem ihriska aj stroje na cvičenie vo vnútrobloku ulíc Jaseňová a Limbová. „Musím povedať, že ihriská majú obrovskú obľubu. Keď je dobrý čas, tieto zariadenia sú naozaj plné detí. Toto bol podstatný účel a sme rozhodnutí pokračovať v tejto výstavbe až do momentu, keď budeme mať pocit, že už je ich v meste dosť,“ dodal žilinský primátor.

Čítajte tiež:

FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Ide všetko podľa plánu?

FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Čo všetko chcú stihnúť do konca roka?

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM