Zuzana Gadušová Samospráva

V Žiline pribudli desiatky parkovacích miest: Kde sa už môžete tešiť z nových flekov?

Na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince pribúdajú nové parkovacie miesta, ktoré zlepšia parkovanie na najviac zaťažených uliciach. Popri tom sa budujú aj oddelené stojiská pre odpadkové kontajnery, ktoré boli doteraz zvyčajne umiestnené na miestach určených práve pre autá.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline pribudli desiatky parkovacích miest: Kde sa už môžete tešiť z nových flekov?
Zdroj: Dnes24.sk

Nové parkovacie miesta a stojiská pre odpadkové kontajnery. Niektoré už stoja na iných sa ešte pracuje. Primátor Igor Choma informoval o týchto zámeroch verejnosť už v lete a postupne už prebieha výstavba nových parkovacích miest v tých mestských častiach, kde ich doteraz bol najväčší nedostatok. S výstavbou nových parkovacích miest súvisí aj budovanie oddelených stojísk pre odpadkové kontajnery, ktoré boli zvyčajne umiestnené na miestach určených práve pre autá.

V uplynulých mesiacoch sa postavili tieto parkoviská

• na sídlisku Vlčince 139 parkovacích miest a stojiská pre 33 kontajnerov, • na sídlisku Hájik 76 parkovacích miest a stojiská pre 33 kontajnerov, • a na sídlisku Solinky 183 parkovacích miest a stojiská pre 124 kontajnerov.

Momentálne výstavba nových parkovacích miest ešte prebieha na Bajzovej ulici na sídlisku Hliny a v centre mesta na Predmestskej ulici.

„Už dnes je vidieť, že situácia s parkovaním na sídliskách sa zlepšuje. Samozrejme, že nie je to konečná podoba parkovania, pretože autá budú pribúdať a budú musieť pribúdať aj parkovacie miesta,“ konštatoval Igor Choma pri kontrole výstavby parkovacích miest a stojísk na kontajnery.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM