Krimi

V Žiline na colníkov čakalo prekvapenie: Na pošte zadržali obuv z pytóna!

Colníkom sa na žilinskú poštu v balíku z USA podľa ich slov dostali na preclenie čižmy so zvrškom z kože pytóna. Podľa hovorkyne colníkov, pre chýbajúce povolenie na dovoz exemplára chráneného živočícha, alebo výrobku z neho, tovar zaistili.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline na colníkov čakalo prekvapenie: Na pošte zadržali obuv z pytóna!
Zdroj: Dnes24.sk

Muž z oravského regiónu si cez internetový obchod objednal čižmy pod názvom obsahujúcim spojenie Phyton Snake Western Cowboy Boot. „Z USA mu ich odosielateľ poslal v papierovej škatuli vážiacej 2,44 kg. Ako každý tovar, ktorý prichádza z tretích krajín, aj tento sa dostal colníkom na vyclievacej pošte na kontrolu,“ informovala Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

„Spodná časť zvršku pánskej vysokej obuvi bola zhotovená z kože exemplára pytóna. Na tento druh hada sa vzťahujú predpisy o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a rastlín reguláciou obchodu s nimi. Dovážať exemplár pytóna, alebo výrobky z neho, je možné len s povolením na dovoz. Objednávateľ čižiem povolenie nemal a ako uviedol ani pri objednávaní nevedel, že je potrebné,“ priblížila Chríbiková.

Ako dodala, pre absenciu požadovaných dokladov na dovoz bola pánska obuv v hodnote 229,99 USD zaistená. Na ukončení celého prípadu sa ešte pracuje, s najväčšou pravdepodobnosťou tovar prepadne v prospech štátu.

Foto: Colný úrad Žilina

FOTO: Žilinských colníkov prekvapil balík z USA
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM