Rôzne

V Žiline môžete zažiť zaujímavosť na vlastnej koži: Vyskúšajte zónu bez peňazí...

Máte doma pekné, no zároveň nepotrebné veci a je vám ich ľúto vyhodiť? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko bez peňazí.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline môžete zažiť zaujímavosť na vlastnej koži: Vyskúšajte zónu bez peňazí...
Zdroj: TASR

Pre vás sú to už možno veci nepotrebné, no pre niekoho nie. Už 30. novembra budete môcť presne takéto veci priniesť do žilinského Ekocentrumu Lesopark (pri Paľovej búde na Žilinskej univerzite) a na vlastnej koži zažiť tzv. Zónu bez peňazí.

„Zóna bez peňazí sa organizuje v ten istý deň v mnohých mestách Slovenska s myšlienkou darovať veci, ktoré už nepotrebujeme, ale ktoré by mohli ešte niekomu poslúžiť. Ľudia si zároveň môžu vybrať veci, ktoré sa im hodia,“ povedala Kristína Šupinová zo Združenia Slatinka.

Sprievodný program

Organizátorom tejto akcie je Združenie Slatinka a akciu podporuje aj Projekt život. V sprievodnom programe podujatia bude zahrnutá výstava plagátov Ako zmeniť svet, Vianočné tvorivé dielne pre deti a Burza vianočných receptov. Akcia je naplánovaná od 11:00 do 17:00 hod..

Darujte alebo vymeňte

Takže, Žilinčania. Príďte darovať veci, ktoré nepotrebujete, alebo ich vymeňte za také, ktoré sa vám páčia. Aj vďaka vám bude realizovaná hlavná myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu dovoliť prevažne z finančného hľadiska. Darčeky predsa nemusia byť nové a ani drahé, pokojne to môžu byť veci získané práve na tejto akcii.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM