Igor Petrík Rôzne

V Žiline dôjde k zmene: Radnica ide meniť názvy ulíc v mestských častiach

Názvy ulíc a verejných priestranstiev v mestských častiach Brodno, Zádubnie a Žilinská Lehota, ktoré navrhla názvoslovná komisia, môžu ich občania pripomienkovať do konca marca. Názvy navrhnuté pred takmer 30 rokmi dodnes neboli uvedené do života.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline dôjde k zmene: Radnica ide meniť názvy ulíc v mestských častiach
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia zo žilinských mestských častí Brodno, Zádubnie a Žilinská Lehota môžu pripomienkovať navrhnuté názvy ulíc a verejných priestranstiev, ktoré pripravila názvoslovná komisia. Pripomienky môžu adresovať príslušným mestským poslancom, alebo ich zasielať na mestský úrad do 31. marca. Informoval o tom hovorca mesta Pavol Čorba.

„Návrh na pomenovanie ulíc a verejných priestranstiev v mestských častiach Brodno, Zádubnie a Žilinská Lehota vychádza ešte z materiálu Okresnej názvoslovnej komisie v Žiline z roku 1986. Vtedy navrhnuté názvy však doteraz neboli oficiálne uvedené do života,“ vysvetlil.

Hovorca doplnil, že pripomienky budú zverejnené na informačnej tabuli pred budovou mestského úradu, na verejnej tabuli mestskej časti, vo vozidlách MHD jazdiacich do Brodna, Zádubnia a Žilinskej Lehoty, ako aj na internetových stránkach mesta.

Podľa Čorbu môžu obyvatelia týchto mestských častí navrhnuté názvy pripomienkovať, prípadne navrhnúť iný názov ulice podľa miestnych zvyklostí. "Po zapracovaní pripomienok verejnosti pripraví Názvoslovná komisia pri Mestskom úrade v Žiline návrh všeobecne záväzného nariadenia na rokovanie poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí schvaľujú všetky nové názvy ulíc a verejných priestranstiev v celej Žiline.“

Foto: mesto Žilina

Názvy ulíc mestských častí môžu pripomienkovať aj ich obyvatelia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM