Webnoviny - Rôzne

V Žiline daň z nehnuteľností nezvyšovali

V Žiline sa dane z nehnuteľností ani poplatky za komunálny odpad na rok 2010 nezvyšovali. Daň je splatná v dvoch rovnakých čiastkach koncom mája resp. augusta, novinkou je možnosť zaplatiť ju naraz v jednej splátke.

(WEBNOVINY) – Ako agentúru SITA ďalej informoval hovorca mesta Martin Barčík, do konca januára je potrebné podať daňové priznanie k pozemkom, stavbám alebo bytom, ktoré ich vlastníci nadobudli k 1. januáru. Do konca mesiaca je potrebné tiež dokladovať nárok na 50-percentné zníženie dane z nehnuteľností. Týka sa to najmä občanov s ťažkým zdravotným postihnutím ako aj prevažne alebo úplne bezvládnych občanov, ktorí danú nehnuteľnosť využívajú na trvalé bývanie.

Daňové priznanie je možné poslať poštou alebo osobne podať v klientskom centre Mestského úradu v Žiline, kde sa vyrubená daň dá zaplatiť aj platobnou kartou. K priznaniu je potrebné priložiť kópie kúpnej alebo darovacej zmluvy, stavebného povolenia, kolaudačného rozhodnutia či listu vlastníctva. Daň z nehnuteľností vyrubuje správca dane každoročne platobným výmerom podľa stavu k 1. januáru príslušného zdaňovacieho obdobia. Daň nižšiu ako tri eurá nebude vyrubovať ani vyberať.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM