Zuzana Gadušová Kultúra

V Žiline bude zvýšený počet mladých vedcov na m2: Do mesta ich zavíta 300 z 24 krajín

Na Žilinskej univerzite sa stretnú mladí vedci z celej Európy a pomôžu študentom objaviť v sebe bádateľa. Ukážu im aj ich budúce pracovné ciele.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline bude zvýšený počet mladých vedcov na m2: Do mesta ich zavíta 300 z 24 krajín
Foto: Jozef Legéň

Od 7. septembra sa predstaví 300 účastníkov z 24 krajín vrátane Slovenska na celoeurópskej prehliadke a fóre prác mladých vedcov Expo Sciences Europe so svojimi vedeckými projektami. Spolu 86 projektov z oblasti vedy a techniky, ktoré zvíťazili a ohúrili na národných súťažiach vo svete. Študenti VŠ sa tak môžu lepšie priblížiť svojím budúcim povolaniam a nájsť si svoje pracovné ciele.

Podujatie je dostupné aj širokej verejnosti, tak aj mladí stredoškoláci si môžu nájsť svoj životný smer. „Na podujatí sa bude spolupodieľať 25 dobrovoľníkov z celého Slovenska. Otvárací ceremoniál podujatia sa uskutoční 8. septembra o 14.30 h v priestoroch ŽU na Univerzitnej ulici 1 v Žiline. Podujatie je dostupné širokej verejnosti 9. a 10. septembra od 9.00 h do 17.00 h počas prehliadky vedeckých projektov,“ uviedla PR manažérka AMAVET.

Mladí bádatelia budú nadobúdať nové skúsenosti od rovesníkov a môžu využiť svoj získaný potenciál vo vede a technike pri vytváraní nových projektov. Majú možnosť predstaviť svoje vedecké práce a poradiť sa s odborníkmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM