Marcel Páleš Samospráva

V najvýchodnejších obciach Žilinského kraja je nízka účasť: Volia väčšinou seniori

Vzorne pripravené volebné miestnosti v budovách obecných úradov troch najvýchodnejších obcí Liptova a Žilinského samosprávneho kraja navštívilo zatiaľ iba zopár desiatok voličov. Drvivú väčšinu zúčastnených tvorili seniori.

Ilustračný obrázok k článku V najvýchodnejších obciach Žilinského kraja je nízka účasť: Volia väčšinou seniori
Zdroj: TASR

Pozoruhodnou voličkou je vo Važci takmer polstoročie žijúca dôchodkyňa pochádzajúca z južnej Moravy. „Mám dve občianstva a chodím voliť vždy, keď sa dá, v Česku aj na Slovensku. Veľmi ma mrzí nízka účasť. Každý občan, ktorý sa chce podieľať na rozhodovaní o verejných záležitostiach, by sa mal zúčastniť na voľbách,“ povedala dôcohodkyňa.

Vzácny bol každý volič aj v susednej Východnej. V dvoch volebných miestnostiach, ktoré delilo v budove obecného úradu uprostred folklórnym festivalom preslávenej dediny iba pár metrov, rátali zúčastnených voličov sotva na prstoch oboch rúk. Hoci poľovník ponáhľajúci sa na posiedku do lesa čakal pred volebnou miestnosťou ešte pred jej ranným otvorením, bol iba o trochu väčší záujem v neďalekých Hybiach.

„Naposledy som volil v nemocnici. Našťastie, teraz som už doma a nohy mi slúžia. Neočakávam nič inšie, iba to, aby zvolení kandidáti už konečne dodržali to, čo nám nasľubovali. Bohužiaľ, život nás naučil, že sľuby sa sľubujú a… Každý tvrdí, že sa nám už polepší a stále sa to iba zhoršuje. Asi preto je účasť takáto mizerná,“ dodal 81-ročný dôchodca z Hýb.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM