Rôzne

V lete drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na žilinských terasách

Počas letných dní padne každému vhod osviežujúci nápoj. Aj preto množstvo ľudí obľubuje posedieť si so svojimi známymi na terasách. Tie v Žiline ponúkajú všakovaké drinky, my sme sa zamerali na tie menej tradičné. Ktoré teda zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku V lete drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na žilinských terasách
Zdroj: Dnes24.sk

Paparazzi

Takýto mierne „bulvárny“ názov nesie drink, ktorý môžete ochutnať v eXtrem parku Vodné dielo Žilina. Ako nám povedali v podniku, jedná sa o osviežujúci drink s príchuťou mäty, čerstvého ananásu a s limetkami. Nápoj je doliaty zázvorovou limonádou s troškou Sprite-u.

Refresh

Do tohto nealkoholického nápoja sa podávajú mrazené jahody a maliny. Ďalej brusnicový džús, jahodový sirup a grenadinu. Všetky tieto zložky sa následne zmixujú v mixéri. Hotovo. Vychutnať si ho môžete v podniku Voyage. Ako nám však prezradili, obľúbený medzi zákazníkmi je aj nápoj s exotickým názvom Mango limonáda, alebo Florida. Oba nápoje sú rovnako nealkoholické.

Sex in the Kingston

Nápoj s takýmto horúcim názvom vás schladí v tropických dňoch v Kingston Cocktail bare. Ingredienciami sú Vodka Absolut Raspberri (0,04 cl), do toho sa pridáva trochu likéru Bols Kiwi (0,02l), ďalej ananásový džús a nakoniec malinové pyré.

Modrá lagúna

Takto romanticky znie názov drinku, ktorý ponúkajú v podniku Carolina. Skladá sa z trochy vodky (0,05l), curacaa (0,02l), pomarančového džúsu (0,15l), grapefruitového džúsu (0,05l) a na koniec sa pridá ľad.

Espresso tonic

Špecialitou Grand-caffe-brasserie je Espresso tonic. Tvoria ju dve – tri kocky ľadu v pohári a deci tonicu, plus jedno malé espresso z výberovej kávy. To znemaná z kávy, praženej v podniku – jednodruhová Arabica. Robia tu aj tú istú kávu, s originálnou receptúrou. Je v nej smotana, ktorá sa „prešejkuje“ s ľadom a whiskey. Pije sa bez cukru, bez lyžičky, aby si všetky vrstvy človek vychutnal.

Foto: Kingston Cocktail bar

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM