Marcel Páleš Samospráva

V Kamennej Porube idú k volebným urnám aj brigádnici: Napriek znechuteniu zo sľubov

V Kamennej Porube, najväčšej obci Rajeckej doliny v okrese Žilina, prichádzali dnes dopoludnia voliť predsedu a poslancov zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) najmä starší ľudia.

Ilustračný obrázok k článku V Kamennej Porube idú k volebným urnám aj brigádnici: Napriek znechuteniu zo sľubov
Zdroj: TASR

Predseda Okrskovej volebnej komisie v Kamennej Porube Miroslav Ondrušík uviedol, že v obci s 1840 obyvateľmi je zapísaných 1446 oprávnených voličov.

Volí čoraz menej voličov

„Voľby sú pokojné, sporadicky prichádzajú starší občania. Mládež prichádza väčšinou popoludní a najstarší ľudia až večer. Pretože počasie je ešte také, že sa dá robiť v záhrade aj na poli. Takže očakávame väčšiu účasť v popoludňajších a večerných hodinách. Predsedom okrskovej komisie som siedmy raz, pričom volí stále menej voličov. Neviem, čím to je, či apatiou, alebo sú ľudia v zahraničí na prácach. Uvidíme po 22. hodine, ako dopadnú tieto voľby,“ povedal Ondrušík.

Využiť volebné právo sa chystali aj brigádnici z obce, ktorí pomáhali pri pílení stromov na miestnom cintoríne. „Stromy sú síce zdravé, ale prestarnuté. Je tu veľmi veterné prostredie a bojíme sa, aby nám nepadli na kostol, Dom smútku alebo na hroby,“ uviedol starosta obce Štefan Kasman.

Napriek znechuteniu voľa voliť

Jedným z desiatich brigádnikov bol aj 63-ročný Ján Bielik, ktorý je pravidelným účastníkom volieb. „Už som z toho znechutený, no určite pôjdem voliť. Ale nie v pracovnom. Podvečer pôjdem, už kohosi zvolím. Budem sa rozhodovať až vo volebnej miestnosti. Pozeral som diskusie v televízii. Veľmi sa mi nepozdávalo, čo tam rozprávali. Lebo vždy nasľubujú pred voľbami a vždy to dopadne rovnako. Ale kohosi pôjdem zvoliť,“ skonštatoval Bielik.

Volebnú absenciu zatiaľ nemá ani 66-ročný Emil Sandanus. „Jasné, že pôjdem voliť. Ani jedny voľby som nevynechal, vždy som voliť išiel. Už som si prezrel zoznam kandidátov a na 99 percent som rozhodnutý, komu dám krúžok. Desať nás tu je, ale ja verím, že minimálne ôsmi pôjdu voliť. Osprchujeme sa, hodíme si niečo lepšie na seba a ideme voliť,“ uzatvoril Sandanus.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM