Michal Demjanovič Kultúra

V auguste majú Žilinčania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin

Letné prázdniny sa lámu do druhej polovice, no nuda v našom meste a okolí rozhodne nehrozí. Prinášame vám veľký prehľad augustových akcií!

Ilustračný obrázok k článku V auguste majú Žilinčania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin
Zdroj: TASR

Letné kino – Mad Max: Zbesilá cesta

2. 8. 2016, 20:30, Stanica Žilina zarečie

Režisér George Miller sa stal vďaka svojej sérii Šialený Max zakladateľom postapokalyptického žánru. Najnovšie pokračovanie legendárnej série je hyperštýlová non-stop akčná jazda s úžasným stupňovaním, ktoré končí až v poslednej minúte. Klasik George Miller si trendy súčasných blockbusterov, čiže nadradenosť audiovizuálneho zážitku pred dejovou schémou, adoptoval do osobitej vízie postapokalyptického sveta, ktorú osadil množstvom nápaditých detailov.

JÁNOŠÍKOVE DNI 2016

4.8. – 7.8. 2016, Terchová

Návštevníci Terchovej sa môžu tešiť na bohatý a pestrý folklórny program obohatený o rôzne sprievodné podujatia. Terchová sa v týchto dňoch stane centrom pre priaznivcov slovenského, ale taktiež medzinárodného folklóru. Aj tento rok sa okrem domácich folklórnych súborov predstavia aj súbory zo zahraničia, konkrétne súbory z Českej republiky, Slovinska, či dokonca Ruska.

Súľov Dust in the Groove v Zrakovej pyramíde

06.08.2016, o 19:00, Súľov

Koncert s unikátnym výhľadom na Súľovské skaly. Nezameniteľný a zaujímavý interpretačný charakter súboru Dust in the Groove tvorí spev a akordeón Žanety Vítovej s vokálnym sprievodom Michaely Bókovej, marimba vyhľadávaného interpreta súčasnej hudby Martina Opršála, kontrabas v rukách Vlada Micenka a jemná jazzová trúbka Jana Přibila.

DROTÁRI 2016

11.08. – 18.9. 2016, Areál Budatínskeho hradu

Výstava venovaná výberu z tvorby súčasných slovenských drotárskych majstrov.

Koncert: Faenskap /SE/, Azmaroth /SE/, Immersion

12. 08. 2016, o 20:00, Klub kolečko, Žilina

V Klube Kolečko vás čaká poriadna metalová šou! Schladiť vás prídu dve kapely z ďalekého Švédska, no chýbať nebude ani slovenský support. Na začiatok sa predstaví kapela IMMERSION, po nich bude nasledovať prvá švédska úderka s názvom AZMAROTH a celé to zakončí partička FAENSKAP.

Musica Classica Žilina: Pocta Vrbovi a Wetzlerovi

13.08.2016, o 18:00, Nová synagóga, Žilina

Memoriál Vrba Wetzler je spomienkou na slávny útek z koncentračného tábora a jednu z prvých písomných správ o tom, čo sa tam skutočne dialo. Každoročne sa na záver pešieho pochodu z Osvienčimu do Žiliny jeho účastníci na čele s Fedorom Gálom a organizátormi z ICEJ stretnú v Novej synagóge. Aby vyrozprávali svoje skúsenosti z cesty a stretli sa s verejnosťou.

Temné Kecy Trip Open Air

17. 08. 2016, Smer music bar, Žilina

Historicky prvý OPEN AIR stand up v Žiline. Temné Kecy po prvý krát vystúpia OPEN AIR v novootvorenom Žilinskom podniku Smer Music Bar. Pripravte sa na poriadku dávku Temného humoru vo víťaznej zostave

Túlavé divadlo: Cafe Dostoyevski pouličné divadlo

18. 8. 2016, 20.30, Stanica Žilina zarečie

Celkom nový Dostojevskij uprostred cirkusovej maringotky. Skvelé poviedky v adaptácii Túlavého divadla – asi najlepšieho a najznámejšieho pouličného divadla na Slovensku, ponúkajú jedinečné herecké príležitosti. Krokodíl zožerie úradníka, ten z jeho žalúdka plánuje vlastné spoločenské obrodenie, Jemeljan hľadá pre svojho pána stratenú vestu.

OŽIVENÁ EXPOZÍCIA v Čičmanoch

21.8. 2016, Čičmany

Považské múzeum v Žiline v nedeľu 17. júla 2016 opäť oživí expozíciu v objektoch ľudovej architektúry v Čičmanoch. Počas popoludňajšieho podujatia vystúpi inštrumentalista Martin Brxa s hrou na fujaru, trombitu a píšťalky, porozpráva o histórii spomenutých hudobných nástrojov a obcou sa bude rozliehať aj praskanie biča.

ROZLÚČKA S PRÁZDNINAMI

30.08.2016, Okolie Žiliny

Leto zavŕši veľkolepá rozlúčka. Deti do 15 rokov v sprievode rodiča majú bezplatný vstup. Program sa bude konať na viacerých miestach: Areál Budatínskeho hradu, Hrad Strečno, Čičmany, Terchová, Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach.

Čítajte tiež:

Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Žilinské letisko plánuje veľké investície: Terminál pre státisíce ľudí aj golfové ihrisko

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM