Michal Demjanovič Kultúra

Užite si voľné dni v Žiline naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiline môžete navštíviť aj tieto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni v Žiline naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom
Zdroj: TASR

Peter Pan

21. 10. 2016, o 8:45, Bábkové divadlo, Žilina

Toho strapatého chlapca, ktorý žil vo fantastickej Krajine – Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Poznajú ho aj súrodenci Darlingovci – Wendy a jej mladší brat John. Peter ich pri jednej z nočných návštev odvedie na svoj ostrov snov. Neustráži ich ani psia pestúnka Nana. Peter Wendy a Johna zoznámi s bandou stratených chlapcov, kúzelnou vílou Cililink a s dcérou indiánskeho náčelníka – Tigricou Lily. Noví kamaráti prežijú na ostrove množstvo napínavých dobrodružstiev.

Študentská kvapka krvi

21. 10. 2016, o 9:00, ZOC Max, Žilina

Zábavno – obchodné centrum MAX Žilina ťa už tradične pozýva na Študentskú kvapku krvi, ktorá sa bude konať v piatok 21. októbra v priestoroch multikina CINEMAX v čase od 09:00 do 13:00 hodiny. Príď v tento deň darovať to najcennejšie čo máš a pomôž tak nezištne tým, ktorí to v ťažkých chvíľach najviac potrebujú.

Bratislavské jazzové dni v Žiline

21. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Štvrtý ročník slávneho bratislavského festivalu špičkových svetových a slovenských jazzových umelcov v Žiline.Najväčšia jazzová udalosť presahujúcu hranice regiónu a jej hlavný koncertný program sa uskutoční v Mestskom divadle Žilina. Sprievodné akcie – zaujímavé diskusie o jazze spojené s premietaním filmov sa uskutočnia v hudobnej kaviarni Art Café.

Startup weekned Žilina 2016

21. 10. 2016, o 19:00, Banka Žilina

Intenzívne 3 dni a 2 noci maratónu premeny myšlienky na skutočnosť, ktoré otvorili dvere do sveta úspešných už tisícom začínajúcich podnikateľov. Staň sa súčasťou tohto podujatia aj TY. Ak máš nápad, prezentuj ho ako idea maker a postav vlastný tím. Alebo pomôž svojimi skúsenosťami zrealizovať myšlienku a staň sa súčasťou nového startupu. Vynikajúci mentori z oblasti biznisu, marketingu a technológií tímom odovzdajú svoje cenné skúsenosti.

AK x Žilina

21. 10. 2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

AK je späť v Žiline, s novými albumami a novou show. Okrem toho na vás čaká vystúpenie trojice – Sergei Barracuda & Pastor & DJ Bussy.

Zdroj: TASR

Budatínsky rínok

22. 10. 2016, o 11:00, areál Budatínskeho hradu

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Odborom školstva a športu, Odborom kultúry, Odborom informácií a zahraničných vzťahov ŽSK a Gminou Strumieň pozývajú všetkých na tradičné jesenné podujatie v areáli Budatínskeho hradu – Budatínsky rínok. Začiatok podujatia je naplánovaný v sobotu 22. októbra 2016 na 11. hodinu. V hlavnom programe vystúpia Krasňanci – heligonkári z Krasňan, Dychová hudba Bystrička, Juraj “Ďuri” Hnilica, Juraj Glonek jazz a hostia z partnerského mesta Strumień (PL). Sprievodným programom podujatia budú remeselnícke sánky, zdobenie tekvice, výroba pečiatok zo zemiakov, maľovanie na tvár a novinka live painting. Návštevníci budú môcť ochutnať špeciality pečené v relácii “Slovensko chutí” pod hradom Strečno a v Budatínskom hra­de.

Deeper Sounds of House

22. 10. 2016, o 20:00, Stanica Žilina Záriečie

Druhé pokračovanie klubového večera pre náročnejších poslucháčov, štýlovo zameraného od deep house po dub techno v spojení so zaujímavou videoprojekciou. Za gramofóny sa postavia Dash a Cornell zo združenia stereodisco.sk, Richard aka DJ 08 a Adrian, ktorý bude mať okrem hudobnej selekcie pod palcom aj VJing. Opäť tak môžete očakávať výber kvalitnej muziky, ktorá sa na bežných párty a v rádiach často neobjavuje.

Fresh Out Of The Bus

22. 10. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Silné trio z Nitry Fresh Out Of The Bus sa u nás predstaví po veľkom úspechu na letných festivaloch roku 2016 po celom Slovensku. Ich nezameniteľný alternative-indie sound ulahodí nejednému poslucháčovi. Jedinečná svetelná show, nový zvuk. Predkapelu chalanom z Nitry urobia mladí chlapci zo Žiliny 4EWER.

Októbrové nedeľné popoludnia v ZOC MAX

23.10.2016, o 15:00, ZOC Max, Žilina

23. októbra sa na vás milé deti teší dinosaurus Samo, ktorý sa vydá hľadať svoju rodinu v bábkovo-činohernom predstavení Divadla na hojdačke pod názvom Posledný dinosaurus.

Miro Jaroš – Ťuki tour

23. 10. 2016, o 16:00, Dom odborov, Žilina

Miro Jaroš spoločne s kamarátom Ťukim privezie do vášho mesta svoje pesničky pre (ne)poslušné deti a výnimočnú šou, v rámci ktorej hravou formou učí deti užitočným veciam. Po každom koncerte prebehne autogramiáda a fotenie s Mirom aj Ťukim.

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM