Michal Demjanovič Kultúra

Užite si voľné dni v Žiline naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiline môžete navštíviť aj tieto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni v Žiline naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom
32
Galéria

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.

Romaldíno a Kamila

16. 12. 2016, Bábkové divadlo, Žilina

Tragikomický príbeh o cigánskej láske, inšpirovaný rozprávaním rómskych ľudových rozprávačov. Ľudové i umelé motívy do tragikomédie z rómskej osady posplietala dvojica tvorcov Kamil Žiška a Peter Palik. Ide o príbeh Romaldína a jeho nevlastnej sestry Kamily, medzi ktorými preskočí iskra osudovej lásky. Na ceste k jej naplneniu musia však prekonať niekoľko náročných prekážok.

Smith & Wesson

16. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Slávny taliansky autor Alessandro Baricco už viac ráz potvrdil, že je nielen majstrom románu, ale aj dialógov. Jeho hra Smith & Wesson pripomína, že umelecká forma je najmä umeleckou fikciou a opisuje aj to, čo je nepravdepodobné. Hrdinovia drámy sa rozhodnú narušiť zdanlivý pokoj svojich životov, za ktorým sa skrýva ich strach a opúšťajú pohodlnú pozíciu pozorovateľov. Okolnosti ich donútia podstúpiť riziko a zažiť najväčšie dobrodružstvo, v ktorom ide o ľudský život. Dvaja muži s menami výrobcov zbraní si zahrajú „ruskú ruletu“.

Back to the future

16. 12. 2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

Párty ktorú nikto nesmie zmeškať. Dve známe tváre českej DNB scény: Philip TBC DNB, BASS Music, Experimental Electronic a Bifidus Aktif v klube Kolečko.

Rodinný prievan

17. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Prvýkrát a výnimočne sa na javisku Mestského divadla Žilina predstaví bratislavská KUMŠT PRODUCTION s uvedením vlastnej premiéry, inscenácie hry RODINNÝ PRIEVAN. Súčasná komédia načiera do rodinných vzťahov a vynáša na povrch rôzne situácie. Je tu matka, ktorá má pravdu aj vtedy, keď ju nemá, no sú tu predovšetkým traja muži a tri ženy, čo nikdy neveští nič dobré…

NU JAZZ Emotion

17. 12. 2016, o 21:00, EMÓCIA Gallery & Caffe Club

Poďte s priateľmi stráviť príjemný sobotný večer – posedením v emóciami nabitom priestore. Kde čas na úvahy, dišputy a dobré víno sa budú snúbiť s Nu-Jazzovou hudobnou kulisou.

Moja reč

17. 12. 2016, o 23:00, Klub Kolečko, Žilina

Koncert skupiny Moja reč v Žiline.

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Žiline odštartovali
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM